Uudised U10 turniiride sadu

U10 turniiride sadu

U10 grupi poolt uudiseid viimaste turniiride kohta. Pikk ning huvitav lugemine, võta kõrvale hea jook ja näks!🙂

Septembri esimene liigaturniir toimus 19. septembril Kosel, kus saime mängida 3 vastasega. Avamängus oli vastaseks Raplamaa võistkond, keda halvast mängust hoolimata võitsime 8:0. Meil oli probleeme nii rünnakute lõpetamisega kui söötude leidmisega. Põhimõtteliselt leidsime väravad peamiselt triblades läbi vastaste, meeskonnatööd oli vähe. Samas, teine poolaeg oli juba ilusam ja saime ka mõne ilusama kombinatsiooni tehtud. Väravad lõid Chris Oliver x2, Kristian Rainis x2, Gert x2, Rasmus, Risto.

Teises mängus kohtusime Maarduga. Vastased mängisid üllatavalt toorelt, tirides riietest ja tagudes tagant jalgadesse. Meil võttis aega, et end koguda ja siiski end maksma panna. Mäng oli taas selline, et algul isetsesime, aga aina paremini hakkasime leidma kaaslasi. Selles mängus tuleb kiita väga ka Jürgeni ning kaitseduo Risto ja Liisi tööd, kes muidu võrdses mängus meie värava aitasid peaaegu tühjaks jätta. Mänguvõit tuli tulemusega 4:1, väravad lõid Rasmus x2 ja Hugo Mattias x2.

Kolmandas mängus kohtusime võõrustajatega Koselt. Enne mängu olid mängijad ärevil, et kas vastased on väga tugevad, nõrgad või sama tugevad. Võiks rohkem olla usku endasse ja mängida oma mängu, mitte proovida vastasest mingit tonti maalida. Mängus leidsime siiski juba kohe oma rütmi ja võitsime kindlalt 5:0. Selles mängus nägi palju ilusaid ja loogilise rünnakuid, eriti meeldisid Risto täpsed ja õige tugevusega läbisöödud kaitseliinist äärtele. Väravate autoriteks Chris Oliver x2, Hugo Mattias, Kristian Rainis, Rasmus.

26. septembril osalesid meie U10 lapsed Saku Cup turniiril, mis toimus Saku kunstmuruväljakul. Algselt pidi turniiril olema kaks alagruppi, kuid ühe tiimi viimase hetke äraütlemise tõttu mängiti läbi kõigi turniiril osalenud võistkondadega. Esimesena läksime vastamisi Maardu LM võistkonnaga. Mäng oli kohe esimesest sekundist meie kontrolli all, kuid siiski said mingil hetkel vastased oma pealelöögi realiseeritud, kui meie väravavahi käte vahelt pall õnnetult meie väravasse libises. Lapsed ei lasknud sellest pead norgu ning üsna pea viigistasime seisu, kui Hugo palli võidukalt vastaste väravasse suunas. Lõppseisuks 1:1 viik.

Teiseks vastaseks oli JK Haapsalu Kratid. Ajakavas tekkinud pikk paus meie mängude vahele andis mängu esimesel poolajal tunda, kui lasime vastastel kaks järjestkust korda endist mööda mängida ning palli meie väravavõrku lüüa. See aga süstis lastesse veel suurema motivatsiooni ja energia. Mäng oli väga tasavägine ning esimese poolaja lõpus saime ka ise vastaste väravavõrku kahel korral palli saata. Mõlema värava autoriks oli Rasmus, kes oskab osavalt vastastest mööda triblada. Teist poolaega alustasime väga pingeliselt. Oli näha, et lapsed ise on väga võistlushimulised. Üsna pea viis meid juhtima Maddoxi löödud värav. Olenemata seisust meie kasuks ei lasknud lapsed end juba võitjateks nimetada, vaid jätkasid tublisti ning keskendusid mängule. Selle tulemusena realiseerisime veel ühe rünnaku väravaga, mille autoriks oli Rainis, kes oma kiiruse ja tehnikaga vastased ette võttis. Lõppseisuks 4:2 võit.

Kolmandaks vastaseks oli JK Tallinna Kalev. Eelneva mängu võistlushimu oli veel sees, mis andis mängupildile kohe alguses väga palju juurde. Esimesel poolajal teenisime karistuslöögi, mille Maddox kindlalt vastaste väravavõrku sahistas. Ei läinud palju aega, kui Rasmus vastaste värava poole triblas ning meie teise värava seal realiseeris.Teisel poolajal püsis mängupilt endisel kena. Kolmanda värava autoriks oli Romet. Laste näost oli näha rõõmu iga löödud värava ning korraliku söödumängu üle. Neljanda värava sahistas võrku Maddox, kuid ära tuleb mainida ilusa väravasöödu andnud Aaroni, kes on meie grupis kõige noorem, kuid teeb oma kiiruse ja triblamis oskusega silmad ette nii mõnelegi vanemale poisile. Üsna viimasel hetkel sai Aaron ka ise võimaluse palli vastaste võrku suunata, ning realiseeris selle võidukalt. Lõppseisuks 5:0 võit.

Neljanda mängu pidasime Kohila JK Püsivusega. Mängu alguses andis juba väsimus tunda ajal, kui lasime endile lüüa kolm järjestikust väravat. Peamiseks põhjuseks vastaste katmine ning kaitsesse tagasi mitte jõudmine. Esimese poolaja lõpus suutis Rasmus siiski ühe palli vastaste võrku saata. Kuigi esimene poolaeg ei läinud nii hästi, kui oleks võinud, siis ei lasknud lapsed ennast sellest häirida, vaid nautisid mängimist edasi. Ei läinud kaua, kui Rasmuse poolt sai löödud ka teine värav. Vastased ei jäänud võlgu, meile said nad löödud ka neljanda värava. Mänguhimu sellest vaid kasvas ning põnevust jagus viimase minutini. Meie kolmanda värava autoriks sai Aaron ning viimasel minutil suutis Rasmus lüüa ka viigi värava. Lõppseisuks 4:4 viik.

Viiendaks vastaseks oli Pärnu Kalev SK Valge. Laste silmis ei paistud veel väsimust, olenemata pikast päevast. Meie esimese värava autoriks oli taaskord Rasmus. Üsna kiiresti sai ka Hugo endale värava kirja. Kinkisime vastastele väravavõimaluse ajal, kui me ei jõudnud tagasi kaitsesse. Sellest hoolimata mängisime jõudsalt edasi ning Rasmus realiseeris ka kolmanda värava. Lõppseisuks 3:1 võit.

Kuuendaks ning ühtlasi ka turniiri viimaseks vastaseks oli FC Tallinna IK võistkond. Mängule lisas ärevust teadmine, et sellest oleneb meie koht turniiril. Alustasime kenasti, kui juba esimestel minutitel Maddox osavalt värava ette söödu andis ning Rasmus selle väravasse lõi. Mängu teises pooles andis tunda ka juba väsimus ning sellega kinkisime vastastele karistuslöögi, mille nad ka meie väravasse lõid. Kahjuks suutsid vastased meile ka teise värava lüüa, kui vastased jäid jagamata ning jätsime neile vaba tee, et minna ja lüüa värav. Lõppseisuks 1:2 kaotus.

Turniiri üldpunktitabelis jäime jagama teist ja kolmandat kohta, kuid otsustavaks sai löödud väravate arv, mis meid siiski kolmandale kohale viis. Lapsed olid mängude ja kohaga väga rahul ning pidasid vapralt lõpuni vastu.

Tiimi esindasid: Liisi-Marii, Risto, Enriko, Hugo Mattias, Jürgen, Chris-Oliver, Maddox, Romet, Aaron, Kristian Rainis ja Rasmus.

10. oktoobril toimus kodune ning ühtlasi ka liiga viimane turniir Kuusalu Keskkooli staadionil, kus mängisime 3 mängu. Esimene mäng oli meil Pärnu Poseidoniga. Võit tuli tulemusega 9:0. Hetketi mängisime ilusat mängu, siis tuli ette laisklemist ja jonnimist. Suures eduseisus ei viitsinud ründavad mängijad kaitsesse tagasi tulla, aga kaitsjad said oma tööga hakkama. Värava ees oli näha ka seda, et tahtsime jõuga pallid sisse lüüa, kuigi lähilöögi võiks pigem suunata väravasse. Suuremas eduseisus saime ka kaitsjatele anda võimalust ründajate tööd teha ja vastupidi. Värava said kirja: Rasmus x3, Maddox x2, Jürgen x2, Risto, Hugo Mattias.

Teiseks vastaseks oli Pakri võistkond. Mäng oli meie käes algusest lõpuni, kuid alguses oli väravate löömisega hädas ja poolajaks olime vaid 2 väravat ära löönud. Ilus kindel võit tuli teisel poolajal, kus, otsisime söötu, aga ilusamaks mänguks oleks vaja need söödud ka korralikult kätte saada. Nii mõnigi hea rünnak luhtus halva omaksvõtu tõttu. Samas nägi ka väga efektset kannaväravat Maddoxi esituses. Väravad lõid- Rasmus x3, Maddox x2, Hugo Mattias x2, Jürgen, Risto, Enriko, Gert. Lõppskooriks jäi 11:0.

Viimases mängus mängisime Nõmme Unitediga. Vastased olid väga tublid, näitasid ilusat söödumängu, aga meie olime kaitses tublid ja oma võimalused lõime ära. Meie press toimis ja saime pallid võidetud vastase poole peal, ja siis kiirelt rünnakud lõpetatud. Vastastel oli palju häid võimalusi ning mitu korda pidi Jürgen tegema supertõrjeid, et vastased ohtlikult lähedale ei saaks. Värvad said kirja Rasmus x3, Risto ning Enriko. Mänguskooriks meie 5:1 võit.

Kokkuvõttes on veel palju arenemisruumi- meil on vaja otsida enam söötu ja selleks osata avaneda, mitte joosta palli suunas kokku. Samuti on mõnelgi mängijal probleem palli omakssaamisega. Aga turniiride käigus paranes rünnakute lõpetamine ja kaitses püsisime targalt.

Seotud uudised