Uudised 2019 a Kuusalu külade turniiri esikoht läks Kolga Ninjadele!

2019 a Kuusalu külade turniiri esikoht läks Kolga Ninjadele!

2019 a Kuusalu külade turniiri esikoht läks Kolga Ninjadele! post thumbnail image

Tänavu registreerus traditsioonilisele valla külade turniirile 8 võistkonda, kes tõid jalgpallipeole 86 mängijat – Valkla, Kolgaküla, Kolga Ninjad, JK Kuusalu Legendid, Pärispea poolsaare läänekallas, FC Noored, Teletupsud ja Rada Retro.

Reeglid olid endised – võistkonnas võis olla vaid paar liigalitsentsiga mängijat, lisaks pidi olema platsil võistkonna eest mängimas kas noor, naine või vanameister.

Võistkonnad jaotati kahte 4-liikmelisse alagruppi. A alagrupis sattus kokku loosi tahtel väga ühtlane seltskond – Pärispea poolsaare läänekallas, Kolga Ninjad, Teletupsud ja Kuusalu Legendid. Igas mängus võinuks kordusmäng anda erineva tulemuse, kuid alagrupimängude järel selgus, et Pärispea oli alagrupi võitnud 7 punktiga, neile järgnesid Teletupsud (6p), Kolga Ninjad (2p), ja Kuusalu Legendid (1p).

B alagrupis pani oma tugevuse maksma Rada Retro, kes läbis alagrupi täiseduga. Kahjuks õnnestus neil kaotada mängude asemel paar mängijat vigastuste tõttu. Alagrupis teise koha saavutas Kolgaküla 6 punktiga ning kolmanda ja neljanda koha omanikud FC Noored ja Valkla said võitlusliku viigiga kumbki 1 silma pähe.

Hetk Teletupsude ja Legendide mängust
Hetk Teletupsude ja Legendide mängust

Alagrupimängud olid siiski vaid soojenduse eest, kuna kõik võistkonnad said edasi veerandfinaali, kus alagrupivõitjad mängisid teise alagrupi neljandatega ja teised kohad vastavalt kolmandatega. Kui varem oli mõni mäng alagrupis läinud väravatepeoks, siis nüüd hoiti pinget kauem üleval. Kolm veerandfinaali lõppesid tasavägise mängu järel küll tulemusega 2-0, selliselt käis jõud üle Pärispea võistkonnal Valklast vastase pikast vastuhakust hoolimata ning Teletupsud FC Noortest. Alagrupivõidust hoolimata kaotas nõrgendatud koosseisu jäänud Rada Retro A alagrupi viimasele Kuusalu Legendidele samuti 2 väravaga. Kõige visam võitlus käis Kolgaküla ja Kolga Ninjade vahel, kus 1-1 viigiseisu järel osutus penaltiseerias paremaks Kolga võistkond.

Nii sattusidki poolfinaalidesse edasi vaid A alagrupi võistkonnad. Pärispea poolsaare ja Kolga võistkonnad olid alagrupis viiki mänginud ja tasavägine oli mäng nüüdki. Kuid Kolga nooremad mehed jooksid väsima hakanud vastased lõpuks üle ja said napi 1-0 võiduga finaali.

Teises poolfinaalis kohtusid peamiselt Kuusalu Kalevi U15 võistkonnast koostatud Teletupsud Kuusalu Legendidega. Legendid alustasid küll võimsalt ja läksid 3-0 ette, kuid Teletupsud näitasid oma võitlusvaimu ning pressisid välja 3-3 viigi. Penaltiseerias oli nooremate närv tugevam ning nii jõudsid nemad finaalmängu Kolga vastu.

Pronksimängus elasid Legendid pettumuse karmilt välja Pärispea vastu ning ründasid maruliselt väravat. Kui 3-0 oli edu kätte saadud, siis oli mõlemal võistkonnast juba väsimus sees ja oodati lõpuvilet. Pronkspall seega Kuusalu Legendidele.

Finaal oli finaali vääriline – oli pingeline mäng, kus liiga palju võimalusi ei jagatud teineteisele. Aga Kolga Ninjad suutsid siiski ühe võimaluse ära realiseerida ning võtta 1-0 skooriga turniirivõit. Hea ja ilus mäng läbi turniiri mõlemalt noorelt võistkonnalt!

Kõik mängude tulemused ja väravalööjad leiab siit!

Kolga Ninjad - I koht
Kolga Ninjad – I koht

Lõplik paremustabel:

1 Kolga Ninjad (Kuldpall)
2 Teletupsud (Hõbepall)
3 JK Kuusalu Legendid (Pronkspall)
4 Pärispea poolsaare läänekallas
5 Kolgaküla
6 Rada Retro
7 Valkla
8 FC Noored

Teletupsud - II koht
Teletupsud – II koht

Muud auhinnad:

  • Vägev Veteran – Aarne Idavain (Kolgaküla)
  • Parim Külamees – Matheas Trilljärv (Kolga Ninjad)
  • Kangeim Külanaine – Maria-Victoria Parktal (Pärispea poolsaare läänekallas)
  • Täpseim Talumees – Andrus Mitt (JK Kuusalu Legendid)
  • Kuldne Käpik – Richard Juhani Vatunen (Teletupsud)
  • Saab minna ainult paremaks – FC Noored
  • Päeva Pirn – Andreas Možajev (Valkla)
  • Sulasel on nuppu – Rene Levin (Pärispea poolsaare läänekallas)
  • Parim noormängija – Holger Lõhmus (Valkla)
  • Pole üldse isekas – Valkla
JK Kuusalu Legendid - III koht
JK Kuusalu Legendid – III koht

Peatselt lisame kogu fotoalbumi Kuusalu Kalevi Facebooki lehele.

Täname osalemast ja ootame järgmisele turniirile!

Seotud uudised