Uudised 2004/2005 poisid saavutasid Keila Cup’il 4.koha

2004/2005 poisid saavutasid Keila Cup’il 4.koha

9.02 toimus Keila Tervisekeskuses iga-aastane turniir Keila Cup.
Mängiti futsali palliga, kuid mängureeglid olid korrigeeritud lihtsamaks kui futsali reeglid nõuavad.
Turniiril osalesid 2004. s poistest Andreas, Ats, Evert, Jaak, Nikita, Romet, Uku ja 2005. s. poistest Allen, Marten ja Renno.
Kokku osales 9 võistkonda, kes jagati kahte alagruppi.
Jk Kuusalu Kalev oli viieses alagrupis, kus vastaseks Keila JK I, Saku Sporting, FC Ajax Tallinn II ja Tallinna KSK FC Strommi.
Teises alagrupis olid Keila JK II, Saue JK, TJK Legion ja FC Ajax Tallinn I.

Esimene alagrupi mäng oli Keila JK I vastu, kus oli väga võrdne mängupilt. Hoidsime hästi palli ning rünnakud lõppesid pealelöögiga. Asusime juhtima, kuid karistati kiirelt vastu. Meie väravate eest hoolitses Ats ja Marten, kuid need olid pigem meeskondlikud. Saime hakkama ka õnnetu omaväravaga, kui latist põrkas pall vastu Allenit, kes jooksusammul lidus tagasi Renno kaitstava värava poole. Kokkuvõtteks 2-3 allajäämine võidetavas mängus.

Teine kohtumine oli turniiri ühe favoriidi Strommi vastu. Targa palli kiigutamisega uinutasid nad meie kaitsemängu ning füüsilise üleolekuga peatasid nad meie rünnaku üritused. Vastaste väravad tulid individuaalsete soorituste pealt, kui korra võttis strommikas ette meie 3 mängijat ning sai üks-ühele Rennoga. Meetri pealt ei olnud meie kiipril enam midagi teha ning varbaga äsati pall võrku. Kuusalu proovis nõelata kontradega, kui Uku sai paaril korral testida vastaste kindameest. Paraku oli viimane osavam. Lõpuvileks 0-3 tablool, kus vastane meile väga palli ei andnud, samas kaks väga head väravavõimalust võitlesime me välja, aga ei realiseerinud neid.

Alagrupi eelviimase mängu pidasime Saku Sportingu vastu. Selles mängus toimis teine nelik veid paremini, kui Evert suutis külmavereliselt võimalused realiseerida ning sai hakkama kübaratrikiga. Värava lõid veel Jaak ja Marten. Saime päeva esimese võidu tulemusega 5-2.

Viimases alagrupi mängus ei tohtinud kaotada, et kindlustada 3. koht ja veerandfinaali mäng. Vastaseks Lasnamäe Ajax II. Kui Ajax asus juhtima, ei kaotanud poisid pead ning suutsime võimalused väravateks vormistada. 4-2 võidumängus lõid väravad Ats x2, Jaak ja Marten.

Veerandfinaali ei pidanud õnneks kaua ootama ning sealt tuli meile vastaseks B-alagrupi teiseks tulnud võistkond – Lasnamäe FC Ajax I. Suhteliselt pingevabas mängus olime selgelt paremini mänguks valmis ning 5-1 võit kindlustas koha Kuusalule poolfinaalis. Oma esimese värava lõi Uku, kaabutriki tegi Ats ning värava sai kirja ka Marten.

Poolfinaalis kohtusime oma alagrupi võitja –  Keilja JK I tiimiga, kellega esimene mäng oli väga võrdne. Vastased suutsid juhtima minna, kuid Ats vastas väravaga. Tükk aega oli seis 1-2 ja mängus pinge, kuid lõpus ei suutnud Kuusalu meeskondlikult enam kaitsta ega rünnata.  Pidime tunnistama 1-4 vastase paremust.

3.-4. koha mängus ootasime vastaseks B-alagrupi võitjat Keila II võistkonda, kuid nad suutsid dramaatilises teises poolfinaalis Strommi vastu üllatada ning võidu võtta. Mängus näidati nii punaseid kui kollaseid kaarte. Sealt mängust saime taaskord tugeva Strommi endale sparringupartneriks.
Rääkisime poistega veel eraldi üle, et tuleb meeskondlikult ja kannatlikult mängida. Mida kauem oli seis muutumatu, seda närvilisemaks vastaste mäng muutus. Taktikaliselt kõrget pressi me alguses ei teinud ning lasime strommikatel oma poolel söötu lükata. Vastane haaras ühel hetkel kaheväravalise eduseisu, kuid Uku vähendas kaotusseisu minimaalseks. Strommi lõi 2 väravat veel, aga ka Uku vastas ühega.
Viimased 5 minutit oli eriti pingelised, kui surusime ja mängisime korduvalt osavalt kellegi löögile, kuid Strommi kiiper tegi vahepeal ulmelisi sooritusi. Vastased said enne lõppu ühe värava lisaks, kui meie ühe ilusaime sooritusefa vastas ka Marten, kes kannaga palli võrku lõi.
Paraku võtsime vastu 3-5 kaotuse ja see tähendas 4. kohta. Vaatamata kaotusele oli see mäng meie turniiri parim sooritus.

Turniiri kokkuvõtteks lõime 20 väravat ja lasime lüüa 20 .
Positiivseks võib lugeda seda, et pool võistkonda tegid skoori ning mängisime väga meeskondlikult.
Saime tugevaid mänge ning haistsime ka medalikohta, mis seekord küll tulemata jäi.
Väravalööjad: Ats x7, Marten x5, Evert x3, Uku x3, Jaak x2.
Treener Markus tänab südi mängu eest kõiki osalenud poisse!

Seotud uudised