Uudised Tänavuse valla külade turniiri võitsid FC Seened

Tänavuse valla külade turniiri võitsid FC Seened

Tänavusele suvise ilmaga toimunud turniirile registreerus 8 võistkonda. Kiiu Piimakombinaat esindas Kiiut. 4 võistkonda olid kokku pandud peamiselt Kuusalu kandi jalgpalluritest, kuigi neis oli ka muude külade elanikke – FC Seened, FC Noored, Inkvisiitorid ja eranditult noortest koosnenud 7 pöialpoissi. Lisaks andsid turniirile oma sära ka valla idapoolsemad võistkonnad – mitmekordne võitja Kolga-Aabla, eelmise aasta finalist Kolgaküla ning Pärispea poolsaare läänekallas – eelmise aasta stiilseima võistkonna laureaadid.

Hetk soojenduselt

Alagrupiturniir kulges väga tasavägiseks, ka hilisema turniiri võitja ja viimase koha omaniku omavahelises mängus jäi võistkondi lahutama vaid 1 värav. Näidati ilusat mängu ja löödi väravaid igale maitsele. Veerandfinaali edasi said kõik võistkonnad, alagrupivõitjad mängisid seal vastasalagrupi viimastega ning teised kohad vastasaalgrupi kolmandatega. Kui alagrupivõitjatest FC Seened said selge võidu Inkvisiitorite üle (4:0), siis teine alagrupivõitja Kiiu Piimakombinaat värises favoriidikoorma all ning käis pöialpoistest raskustega üle, kuid siiski edenes poolfinaali (2:0). Ka teised veerandfinaalid olid tasavägised, Kolga-Aabla pani siiski mänguajal oma kogemused maksma FC Noorte üle (2:0), kuid Pärispea poolsaare läänekalda ja Kolgaküla vahel läks edasipääseja selgitamine penaltitele, pärast 1:1 lõppenud mänguaega. Seal oli rohkem õnne ja närvi Pärispea poolsaare võistkonnal, kel õnnestus nii üks favoriite välja lülitada.

Võitlus veerandfinaalis Kolga-Aabla ja 7 Pöialpoisi vahel

Poolfinaalid läksid otsustavatele mängudele omaselt veel pingelisemaks. Kahe poolfinaali peale löödi vaid üks värav ning seegi oma väravasse. Nii pidi Pärispea tunnistama FC Seente paremust ilusast omaväravast. Teises poolfinaalis Kolga-Aabla ja Kiiu Piimakombinaadi vahel läks mäng penaltitele, kus ka seal oli parema selgitamisega raskusi – alles 9nda lööjapaari järel siirdus finaali sellest paarist Kolga-Aabla.

Pronksimänguks suutis Piimakombinaadi töölised end siiski kokku võtta ja võtsid 2:1 võidu Pärispea üle. Sama väravaterohke, aga suurema pingega kulges ka finaal, kus turniiri uueks võitjaks krooniti 2:1 tulemusega FC Seened.

Õnnelikud võitjad – Ilvard Eeriksoo, Bruno Treufeld, Jesse Lauter, Renee Stamberg, Karel Taal, Brent Põhjala, Karl Taal, Joonas Laaanpere, Andres Mürk, Kaur Taal. Ees Andreas Možajev. Pildilt puudub Sergo Treufeld.

Turniiri auhinnalaualt jagati lisaks võistkondlikele esikolmiku ja tavapärasele viimase koha lohutusauhinnale ka individuaalsete silmapaistvate soorituste eest eriauhindu:

 

Turniiri kõik mängutulemused leiab siit:

 

Seotud uudised