Uudised U16 poiste kevadring sai läbi

U16 poiste kevadring sai läbi

Kevadvooru lõpetasid Kuusalu U16 poisid II liiga Lõuna/Ida tsooni 6. kohaga.
Teeniti 2 võitu ja 5 kaotust. Tabeliseis
Sügisvooru ajakava selgub varsti, kuid selge on see, et mängime U16/II B-tsoonis.

9.06 mängisime esineliku tiimi Põltsamaa Spordiga, kelle ründemäng on olnud märkimisväärne, vaadates löödud väravate arvu.
Jätkasime kahjuks oma halba harjumust ja esimese minutiga jäime 0-1 kaotusseisu. Vastane purjetas läbi meie kaitseliini ja lihtne värav oli tõsiasi. Mängupilt paranes ja hakkasime vaikselt omi võimalusi looma. Peatasime Põltsamaa rünnakuid edukalt ja proovisime teravalt vastu nõelata. Mõned vastase mängumehed muutusid tänu meie südikusele närviliseks ja hakati maadlusvõtteid kasutama ning hilineti olukordadesse.
Hea võimalus viigistamiseks tekkis veerandtunni täitumisel, kui Semjoni ohtlik kauglöök latist tagasi põrkas. Paraku meie ründaja ei reageerinud piisavalt kiiresti, et mänguvahend võrku lükata ja kiiper noppis selle raskustega.
Kahjuks üks vastane oma ebasportlike tegude eest karistatud ei saanud ning Kuusalu omad hoidsid alateadlikult temast edaspidi veidi eemale. See pärssis aga meie kaitsetegevust, sest lasime silmapaistvalt mänginud mehel palliga mugavalt olla. 27. minutil suurendas ta vastaste eduseisu. Paaril korral hoidis meid mängus Joosep, kes väravasuul pareeris osavalt vastaste lööke.
Hea võimalus tekkis kui Semjon äärele murdis ja mõõdetud tsenderduse kasti saatis. Andreas oli täeisti vabaks jäänud ning tabas palli peaga, kuid nahkkera lendas üle värava.
Väga hea võimalus oli ka Matveil, kes edestas vastaste kaitseliini ja jooksis 1-1le kindamehega. Tugev löök ebaõnnestus ja tabas Põltsamaa puurivahti – ei suutnud me kuidagi oma väravaarvet avada!
Enne kui poolaeg täis tiksus, lõid hoopis külalised vasturünnakust oma kolmanda ja püsisime nulli peal.

Teisele poolaja algus oli katastroofiline, kui mäng polnud kestnud viite minutitki, pidime taaskord ühe palli võrgust välja võtma. Peale seda muutus mäng võrdsemaks ning võimalusi enam liialt ei tekkinud kummalgi tiimil. Pigem Kuusalu proovis üles ehitada ja vastane nõelas kontradega. Viis minutit enne mängu lõppu suutsid külalised kohtumise viimase värava lüüa ning 0-5 kaotus oli tõsiasi.

Kevadvooru viimasest mängust Jõhvi vastu pole väga midagi kirjutada, kuna seda ei toimunud. Kahjuks osalevate poiste nimekiri muutus mängupäeva hommikuks kriitiliselt lühemaks ja tuli raske südamega vastu võtta otsus ja mitte mängule minna. Teavitasime vastast ja Jalgpalli Liitu ning esialgu olid kõik osapooled mõistvad. Saime vastase ja EJL-ga ka uue mänguaja kokkulepitud, kuid peale tabeliseisu klaarimist avastas Jõhvi ja EJL, et mängu toimumise korral viie väravalise kaotuse korral langevad hoopis nemad viimase nelja hulka ja meie oleme esimese nelja seas. See oleks tähendanud sügiseks meile tugevamat alagruppi ja Jõhvile nõrgemat.  Kuna noorte MV-l on kõige aluseks juhend ja Jõhvi väitis ootamatult, et nemad pole meiega kokkulepet saaavutanud, siis EJL tühistas enda kinnitatud ebaõige mängumuudatuse ning saime loobumiskaotuse  -:+.

Olukord võiks olla õpetlik, kus eelkõige tuleks vastutustundlikumalt tegutseda just poistel, kui mängudegraafik pikalt ette teada on. Kui juhtub üks sarnane näppulõikamine veel tulema, siis oleme EMV eemaldatud.

Kommenteeri

Seotud uudised