Uudised U-16 poisid võtsid EMV avavoorus võidu

U-16 poisid võtsid EMV avavoorus võidu

U-16 poisid alustasid liigahooaega Lõuna-Eestis, kus meid võõrustas Viljandi JK Tulevik II.
Olime mänguks hästi valmistunud ja panime vastase sööduliinid kinni. Mitmel korral pääses Matvei kaitseliinist läbi, kuid Viljandi kiiper luges mängu hästi ning neutraliseeris olukorrad. Tihtilugu jäi puudu otsustavusest – kas minna löögile või sööta. Võimalused luhtusid, sest valiti söödu variant mitte nii heal positsioonil olevale mängijale või hoiti palli liialt kaua oma valduses. Saime mõned nurgalöögid, kus pallile ei suutnud keegi jalga vastu panna ning väravale ohtlikuks need ei muutunud. Kuna tegime üpris kõrgel pressi, siis ka vastasel tekkisid head momendid, et meid ära karistada – korra päästis hea tõrjega Joosep ning korra oli jaol debüütmängu teinud Rain, kes vastase ennetavalt peatas. Tõsi, teenis ta selle eest ka kollase hoiatuskaardi, kuid jätkuolukorrast väravale midagi ohtlikku ei tekkinud.
Enne poolajavilet näitas head kiirust Semjon, kes kaitsjad seljatas ning karistusala joonel vastutuleva väravavahi istukile pani. Reegel, et tühja väravasse võib palli rahulikult lükata, ei kehtinud –  tugev löök maandus küljevõrgus ja seis oli muutumatu.

Teisel poolajal tegime mõned vahetused. Mänguaega said kõik – kes rohkem, kes vähem. Ka vastane muutus aktiivsemaks ning tekitati peataolekut meie mängijates. Meie õnneks, Viljandi meeskond  seda ära ei kasutanud. Ühel hetkel õnnestus Matveil osavalt ennast palliga kaitsjatest läbi mängida ning enne kui karistusalasse jõudis, otsustas kaitsja kinnihoidmisega Kuusalu ründaja maha sikutada. Kuna tegemist viimase kaitsjaga, siis punane kaart oli tõsiasi ja karistuslöök veidi väljaspool 16m kasti. Matvei asus ise lööma, kuid pall lendas üle värava. 64. minutil suutis ta siiski väravaga maha saada, kui Nikita väravasöödu kirja sai. Karistusala joonelt teele pandud pehme löök, lendas üle kindamehe ja maandus kindlalt väravas. Kuusalul oli paar poolikut võimalust veel, kuid eduseisu me kasvata ei suutnud. Hoopis kodumeeskond sai enne lõpuvilet palli meie karistusalasse toimetatud, kuid õnneks sellele siiski keegi jaole ei saanud.

Kokkuvõtvalt hea mäng, kus mõni teinekord üheväravalisest eduseisust ei pruugi piisata. Oli näha, et paar treeningut Kehra kunstmurul tuli poiste mänguks kohanemisele kasuks. Treener Markus jäi poistega üldjoontes rahule, väljaarvatud mõned mänguolukorrad, kus näiliselt on kõik jube lihtne – seal tuleb konkreetsem olla.  Tuleb kasutada võimalusi paremini ära ning ise lõpuni mängus sees olla.
Protokoll

Seotud uudised