Uudised 10. septembril pidasid Kuusalu Kalevi U10 lapsed selle hooaja viimase liigaturniiri

10. septembril pidasid Kuusalu Kalevi U10 lapsed selle hooaja viimase liigaturniiri

Turniir toimus Tallinnas Hiiu kunstmurustaadionil. Lisaks meie võistkonnale osalesid turniiril FC Nõmme United II, Raasiku FC Joker ja Põhja-Tallinna JK Volta.

Turniiril osalesid: Karl-Sebastian Aun, Hendrik Madisson, Holger Tõnn Lõhmus, Norman Nikkarinen, Mattias Mänd, Kertu Kivistik, Kauren Kiik, Markus Koemets ja Hugo Saul.

Esimene mäng toimus meil Põhja-Tallinna JK Volta võistkonnaga. Kohe alguses suutsime tekitada  palju häid olukordi vastaste värava all. Üritasime palju äärtelt tõusta ning lühikeste söötudega mängida. Esimest väravat ei pidanud kaua ootama. Markus võitles endale kaitses palli ning kiirelt äärelt vastaste väljakupoolele tõustes andis suurepärase mõõdetud tsenderduse värava alla. Mattias lõi posti põrkest palli väravasse. Teise värava autoriks oli taaskord Mattias. Hugole tehti vastaste kastijoonel viga ning teenisime sellega karistuslöögi. Kõhklemata lõi Mattias palli täpselt ja tugevalt vastaste väravavõrku. Kolmanda värava lõime esimese väravaga sarnasest mängusituatsioonist. Hugo võitles keskväljal endale palli ning äärelt tõustes andis värava ette ideaalse söödu. Kertu lõi probleemideta ühe puutega palli väravasse. Neljas värav sündis olukorrast kus vastased ei saanud enda värava alt hakkama palli puhtaks löömisega. Kauren sai vastasmängijate  vahelt pallile jala vahele ning pall maandus taaskord väravas. Mängu lõppedes said Kuusalu lapsed kirja 4:0 võidu.

Teine mäng oli meil vanade tuttavate Raasiku FC Jokeri lastega. Teadsime, et tuleb raske mäng kuna oleme sel hooajal mitmeid kordi mänginud sõpruskohtumisi. Kui avavile oli kõlanud juhtus see mida olime kõige rohkem kartnud. Jokeri posid suutsid lüüa meile kiirelt mõne minutiga kolm väravat. Alles peale kolmandat väravat oli näha, et oleme üles ärganud ning valmis mängima. Kahjuks vastaste värava all me ohtlikke olukordi terve mängu jooksul eriti ei suutnud tekitada. Ühel korral tekkis Kaurenil võimalus pall vastaste väravasse lüüa ning sellega sai ta edukalt hakkama. Mängus oli meie poolt väga palju ebakindlust. Suureks probleemiks oli palli lahti mängimine värava eest. Ei suudetud  anda pikemat palli ettepoole. Lühikeselt mängides sai vastane enamuse pallidest endale kuna meie mängijad ei liikunud pallile vastu. Kaitses mindi mitmekesi ühele mängijale peale. Seetõttu jäi alati üks Jokeri poiss vabaks ja sai lõpetada rünnaku pealelöögiga. Lisaks ei suutnud me rahulikult kaitses seista vaid iga vastase pette peale läksime palli hankima. Mängu lõppedes jäi seisuks 4:1 Jokeri võistkonna kasuks.

Kolmandas mängus läksime vastamisi FC Nõmme United II võistkonnaga. Selle mängu eesmärk oli meil lõpetada liiga hooaeg positiivselt, et kõik lapsed oleksid iseenda mänguga rahul. Mäng oli peale avavile kõlamist väga tasavägine. Enamus võitlust palli pärast toimus keskväljal. Selles mängus oli taaskord näha kuidas üritasime äärtelt tõusta ning korralike lühikeste söötudega enda ründajaid üles leida. Esimest väravat pidi küllaltki kaua ootama, kuid kui Mattias korraliku löögiga palli vastaste väravasse toimetas, tuli väravaid juurdegi. Mida minuteid edasi seda rohkem oli näha, et Kuusalu laste võidutahe on suurem kui vastastel. Nõmme kaitse muutus ebakindlaks. Lisaks täpsetele tsenderdustele ja söötudele suutsime tekitada nurgalöökidest ohtlikke olukordi. Teisel poolajal oli vastaste väravavaht tasemel ja suutis mitmeid üks-ühele rünnakuid ära tõrjuda. Enne lõpuvilet sai  endale kirja teise värava Mattias. Ühel korral lõid palli vastaste väravasse Hugo ja Kauren. Mäng lõppes 4:0 Kuusalu võistkonna võiduga.

Turniiri kokkuvõttes võivad kõik lapsed oma mänguga väga rahule jääda.

Sel liigahooajal pidasime kokku kolmteist mängu. Võidu saime kirja kümnel korral ning vastaste paremust pidime tunnistama kolmel korral. Vastaste väravavõrku suutsime lüüa palli kuuekümne neljal korral ning enda väravast pidime palli välja võtma kahekümnel korral.

Väga tubli tulemus Kuusalu Kalevi U10 laste poolt!

Seotud uudised