Uudised Tüdrukud võitsid võõrsil mängu FC Kontu vastu

Tüdrukud võitsid võõrsil mängu FC Kontu vastu

Laupäeva  varahommikul sõitis tüdrukute U15 võistkond Soome, kus Helsingi äärelinnas, Kontulas, ootas meid mäng kohaliku klubi võistkonnaga. Tegemist oli mänguga Eesti-Soome 100+ maavõistluse raames.

Tüdrukud festivalialal

Tüdrukud festivalialal

Enne mängu tegime aega parajaks turniiri festivalialal, kus erinevate osavusmängudega auhindu võideti – joogipudeleid, lipukesi ja jalgpallisalle. Pärastlõunaks siirdusime Kontulasse, kus vastasteks pisut vanemad tüdrukud, nagu meil liigaski tänavu on.

Mänguks leppisime kokku 8v8 mängu, poolel jalgpalliväljakul. Mäng algas tasavägiselt, saime paar head võimalust, kuid head lööki sooritada ei suutnud. Tasapisi läks initsiatiiv koduvõistkonna kätte. Tihti oli meil kaitseliin väga kõrgel ja see pakkus võimalusi sööta pikki palle liini taha. Õnneks meie kaitseliini kiirus oli tasemel ning enamik olukordi likvideeriti ladusalt. Kuigi mängisime väikese platsi peal ja küllaltki kõrge tempoga, oli mäng võimalustevaene. Poolaja lõpu eel vilistati vastastele suluseis üsna keskjoone lähistel, sealt söötis Viki palli kaitseliini taha. Tundus, et väravavahile ja kaitsjale lihtne pall, aga Melani survestas piisavalt hästi, sai jala vahele ning vastastest mööda ning sai palli tühja võrku lükata meie eduseisuks.

Võiduväravat tähistamas

Võiduväravat tähistamas

Teisel poolajal vastaste surve tugevnes, rünnati võistkondlikult ja kaitses riske võttes. Meie pigem tekitasime oma võimalusi äärtelt kiirusega üles liikudes ning tsenderdades. Nurgalöögid olid mõlemal võistkonnal ohtlikud ning korra pidi Chrisse hea reaktsioonitõrjega võistkonna päästma. Mida edasi, seda närvilisemaks mäng läks. Vastased surusid, meie noorem koosseis väsis, aga pidasime vastu. Kaitseliin blokeeris mitmeid lööke ning kenasti aidati üksteise eksimusi parandada. Hea oli näha, et meie 2006 sündinud tüdrukud ei kartnud 2003 sünniaastaga vastaseid ning võitlesid palli pärast julgelt. Kui millegi üle viriseda, siis olime ise võimaluste loomisel liiga isekad – näiteks lõime peale terava nurga alt, selmet sööta mugavamal positsioonil olevale kaasmängijale. Teine värav oleks aidanud pingeid maha  võtta. Aga pidasime vastu, 1-0 jäi püsima ja sellega aitasime kaasa Eesti võidule maavõistluses 60-52.

Võistkonna kapten Caroly kommenteeris reisi ja mängu järgmiselt:

Meeldis see, et meil oli reisi ajal muud tegevust ka, mitte vaid mäng ja kohene tagasisõit nagu liigamängudel. Selliseid reise võiks veel toimuda. Mängus meeldis see, et kõik töötasid kaitses ega jätnud midagi pooleli, aga söödumäng ja üksteise juhendamine vajab veel parandamist.

Võistkondade ühispilt

Võistkondade ühispilt

Meie koosseisus mängisid: Elissa Kaarmann, Viktoria Nyyssönen, Liisbel Almet, Rosiine Kask, Anette Vija, Anett Kaljuots, Sandra Rebane, Liselotte Pikkoja, Maria Parktal, Caroly Kiik, Melani Maiberg, Chrisse-Lisett Vallask, Anna-Liisa Vija.

Seotud uudised