Uudised Ülevaade naiskonna hooajast

Ülevaade naiskonna hooajast

Kuusalu Kalevi naiskonna hooaeg läks üle kivide ja kändude. Kuna meil paljud vanemad mängijad loobusid hooaja järel, siis oli meid liiga vähe, et omaette Eesti meistrivõistlustel osaleda. Seetõttu saime kokku hea koostööpartneri Raasiku Jokeriga ning otsustasime jõud ühendada ning ühiselt võistkonna välja panna.

Allikas: FC Jokeri FB

Allikas: FC Jokeri FB

Oli ette arvata, et hooaeg läheb pigem kogemuste hankimiseks, kuna nimekirjas oli meil väga palju kogenematuid mängijaid, nii Raasiku kui Kuusalu poolel. Lisaks ei olnud meil kõiki positsioone täita nendel kohtadel end mugavalt tundvate mängijatega, eriti puudutas see kaitseliini. Samuti olime andnud Cristina ja Luisa Nõmme Kaljule laenule, mistõttu esindasid nad meie võistkonda väga pisteliselt. Selle kõige tõttu möödus kevadring karmilt, kaotasime kõik 8 mängu. Mõned üksikud olid tasavägisemad, aga reeglina olid vastased selgelt üle. Tundus, et suures osas puudus ka usk, et suudame väravaid lüüa ja punkte teenida. Esimese ringi väravatevahe räägib enda eest: 2 väravat löödud, 32 sisse lastud. Kuigi eesmärk ei olnudki võite võtta, vaid saada kogemusi, siis osasid mängijaid tulemused siiski mõjutasid, ja sügisringiks jäi meil pink tihtipeale lühemaks.

Sügisringis saime õnneks abi Nõmme Kaljult, kelle duubliks olime registreerunud. Kuni 3 mängijat käis meil enamasti abiks, lisaks oli meie ridadesse naasnud Kuusalu kaitse tugisammas Katrina. Sügisringi avamängus haarasime Tapa naiskonna vastu kohe initsiatiivi ning ühe paljudest meie võimalustest realiseeris nurgalöögi järel Eeva-Maria. Esmakordselt hooajal eduseisu sattumine siiski liigselt ärevust ei tekitanud ja kontrollisime mängu lõpuni. Usk tuli tagasi, ja nii üllatasime teises voorus Rakveret, kes meid avaringis oli nüpeldanud 9-0. Seekord olime kaitses täpsed, võtsime nende ohtlikuima väravaküti kõvasti kinni ja ise kasutasime taas ühe võimaluse ära.

Järgmise mängu pidime maha pidama ilma abijõududeta Kaljust, aga kuna juba oli usk võimetesse tõusnud, siis lõppes Sillamäega mäng 2-2 viigiga. Kuigi mängu lõpu eel päästsime punkti meie, siis tundus see ikkagi vähe olema. Sellest mängust jäi eelkõige meelde siiski inetu intsident, kus Sillamäe võistkond ei andnud vigastusjärgselt auti löödud palli meile tagasi. Ilmselt ei ole Sillamäel fair play‘ga asjad korras.

Järgnes lubavas ja võrdses mängus napp 0-1 kaotus Suure-Jaanile, väga pingelise lõpuga koduviik Elva vastu (2-2), mis vast oli meie parim mäng üldse. Elva oma kiirete ääreründajate ja kiire söödumänguga oli meile kõige ebamugavam vastane, aga punnitasime vastu ja lõime ilusaid väravaid, minnes kahel korral mängu juhtima meie raudvara Pille väravatest. Siiski, lõpus olime pigem meie punktiga rahul, sest üleminutil teenis Elva penalti, mille Marjetta suurepäraselt tõrjus.

Järgnes meie sügisringi halvim mäng – kaotus Tallinna Kalevile 0-2. Meie eelviimases mängus olime vastamisi Tartu Faunaga, kellega me olime liigatabelis tõusnud konkureerima, et pääseda punase laterna kohalt. Võtsime 1-0 võidu, hoides kaitses vastaste võimalused olematutena, ise võinuks pigem skoori juurdegi teha. Kuna süües kasvab isu, siis viimases voorus Infonetiga 2-2 tehtud viik mõjus kaotusena – olime selgelt üle, vastased realiseerisid oma ainsad võimalused kiirrünnakust ja ehk ka kohtuniku eksimusest. Muidu olime nad kenasti kaitsesse surunud.

Ehk kokkuvõttes olid kevadring ja sügisring kontrastsed. Sügisringis kogusime võite enam kui kaotusi ja väravatevahegi oli soliidsem 9-9. Kui sügisringist teenitud punkte eraldi vaadata, siis seal saavutanuks me 5. koha, mitte kaugel medali pealt. Kokkuvõttes aga jäime eelviimasele kohale, mis peale kevadringi tundus uskumatu.

Loodetavasti saame järgmisel hooajal ühendnaiskonnaga jätkata, sügisring oli paljulubav. Lõplik hooajatabel:

Koht Võistkond Võite Viike Kaotusi Väravate vahe Punkte
1 JK Tulevik ja Suure-Jaani Unitedi ÜN 13 3 0 40-10 42
2 FC Elva 8 6 2 50-12 30
3 Rakvere JK Tarvas 9 1 6 41-37 28
4 JK Tallinna Kalev II 8 1 7 38-24 25
5 Tallinna FC Infonet 7 4 5 32-36 25
6 JK Sillamäe Kalev 5 2 9 19-30 17
7 Paide LN Tapa 4 2 10 19-39 14
8 FC Jokeri ja Kuusalu ÜN 3 3 10 11-41 12
9 TÜ Fauna Female 2 4 10 19-40 10

 

Seotud uudised

Lastegrupi mänguvormLastegrupi mänguvorm

Koostöös õmblusettevõttega Rutiks OÜ valmib lastegrupi mänguvorm. Vorm koosneb bordoopunasest kollaste külgedega särgist ja mustadest pükstest. Vormi hind jääb alla 20€. Vorm ei sisalda jalgpallisokke, mis tuleb endal hankida –