Uudised U13 tüdrukud võitsid viimase Eesti MV finaalturniiri

U13 tüdrukud võitsid viimase Eesti MV finaalturniiri

Oktoobrikuu esimesel päeval sõitsime viimasele alagrupiturniirile Tallinnasse, Kalevi staadionile. Avakohtumises olime vastamisi konkurendiga alagrupi II koha peale, Rakvere Tarvasega. Mängijatel oli veel eneseusk eelmise turniiri õnnestumistest kõrgel ja kohe haarati mängus initsiatiiv. Saime ühe võimaluse teise järel, aga kaitsjad jõudsid lööke blokeerima, kuna me sättisime palli värava ees liialt pikalt jala peale. Samuti võttis väravavaht mitu head võimalust meilt ära. Teise poolaja esimestel minutitel sai meie initsiatiiv tasutud kui Viki võttis mitu vastast ette ja pääses väravavahiga silmitsi – rahulik ja täpne löök tühja nurka viis meid juhtima. Hea oli näha, et ründasime isukalt edasi, lähemal oli 2-0 kui viik. Chrisse väravas sai vaevu palli puudutada, seega hea mäng võistkonna vastu, kellele 2 korda sel hooajal kaotatud oli. Rohkem väravaid siiski mängus ei löödud ja pälvisime 1-0 võidu.

Teises voorus kohtusime alagrupiliidri Tabasaluga. Mäng oli hea tempoga mõlemalt poolelt, pall käis ühe värava alt teise alla, korralik võitlus võrdsetelt vastastelt. Esimese poolaja teisel poolel sai Tabasalu pisut meid surve alla pandud ja said paar head väravavõimalust, kui meie õnneks nad väravateks neid vormistada ei suutnud. Poolajal tegime väikesed korrektuurid formatsiooni ja saime mängu enam oma kätte. Eriti hea oli näha, kuidas oma värava alt suutsime palli surve alt rünnakule viia. Ühest nendest olukordadest tuli ka mängu otsustanud rünnak. Meie värava alt andis pika ja täpse maast söödu Viki Emmale, kes kohe pöörde pealt andis ühe puutega palli jooksule hea vabanemise teinud Anettele – kes pääses väravavahiga vastamisi ja lahendas olukorra edukalt. Jätkus võrdne mäng, aga teisel poolajal pidas meie kaitse paremini (poolkaitsjad jõudsid paremini appi hästi tegutsenud Liisbelile ja Carolyle) ja väga võimalusi ei tekkinud kummalgi poolel, skooriks jäigi 1-0 meile. Teenitud oli esimene võit Tabasalu üle liigaturniiril.

Kolmas mäng tuli meil ilma puhkuseta kohe otsa samuti aina paremat mängu näitava Tallinna Ajaxiga. Survestasime vastaseid tublisti ja kaitses olime täpsed, aga väsimuse pealt neid murda ei suutnud. 0-0 väravateta viik sellest mängust.

Mia Ajaxi vastu tegutsemas

Mia Ajaxi vastu tegutsemas

Eelviimane mäng oli meil Tallinna Kaleviga. Sellele turniirile vähemuses tulnud tallinlased võitlesid kaitses siiski südilt ja meil väga lihtsalt väravaid lüüa ei lasknud. Või jah, juba esimesel minutil saime 2 väravat kirja, korra Annabelilt ja korra Vikilt, aga edaspidi olid vastased kaitses hoolikamad. Tegime paraku neile selle ka kergeks, kuna ründepositsiooni mängijad nägid, et vastane on vähemuses ja nõrgestatud ja seetõttu unustasid võistkonna mängu ära. Kõik üritasid ise väravat lüüa ja vaieldi ja vinguti platsil üksteisega. Väga kole mäng meie poolt. Suuremad vaidlejad said vahepeal seetõttu pikemalt vahetusmängijate pingil elu üle järele mõelda. Korra jõudsid skoorida meie vaidluse ajal vastased, kuid kohe vastas Anna-Liisa väravaga ja hoidsime turvalist edu. Poolajale läksime 3-1 eduseisus. Vaheajal jäi mulje, et mängijad said aru, et tegemist on võistkonnaalaga, aga II poolajal seda siiski veel väga näha polnud. Lõime veel 2 väravat, ühe autoriks Sandra ja oma teise tabamuse selles mängus lõi Annabel – lõppskooriks 5-1 turniiri halvima mänguga.

Sandra väravatabamus Tallinna Kalevi vastu

Sandra väravatabamus Tallinna Kalevi vastu

Turniiri lõpuvoorus kohtusime Viru-Nigulaga. Läksime küll kiirelt Viki löögist juhtima, aga mäng meile kerge polnud. Vastaste taktika tekitas meile parajal määral raskusi. Värava alt panid Viru-Nigula tüdrukud alati pika “õhukaga” palli teele, mis valmistas meie kaitsjatele ja väravavahile raskusi. Niimoodi saadi surve ajutiselt meie värava allagi. Hea õpetlik koht, et ei peaks ootama palli põrget, vaid pall tuleb otse õhust vast võtta, siis saab palli ohtlikust tsoonist kohe välja, pressi alla jäämata. Mäng käiski põhimõtteliselt selliselt, et meie positsioonirünnakule järgnes väravavahi väljalöök, mille järel jäime korraks surve alla ja siis algatasime uue positsioonirünnaku. Chrisse oli siin tubli nende pikkade pallide püüdmisel, eriti mida vastased lõid mitte värava alt vaid keskringist väravate järel. Pinge võtsid mängust teise poolaja keskel löödud 2 väravat, üks Annabelilt ja üks Anna-Liisalt, aga hoolsalt pidime pikkade pallide vastu kaitsma lõpuni. Skoor 3-0.

Rünnaku ehitamine Viru-Nigula mängus

Rünnaku ehitamine Viru-Nigula mängus

Sellega olime viimase turniiri võitnud 13 punktiga, järgnesid Ajax 11 p ja Tabasalu 10p.

Sellel turniiril osalesime koosseisus: Anette Vija,  Anna-Liisa Vija,  Liisbel Almet, Annabel Almet, Caroly Kiik, Chrisse Vallask, Emma Mäe, Mia Maria Lipsmäe, Viktoria Nyyssönen, Sandra Rebane.

Meie alagrupi lõplikus tabelis saime II koha, mis tähendab, et osaleme finaalturniiril 6 Eesti parema võistkonna seas. Lõplik alagrupi tabel näeb välja selline:

Koht Võistkond Mänge Võite Viike Kaotusi Väravate vahe Punkte
1 JK Tabasalu 25 21 3 1 89:5 66
2 JK Kuusalu Kalev 25 17 3 5 56:16 54
3 Rakvere JK Tarvas 25 15 0 10 46:27 45
4 Tallinna FC Ajax 25 8 6 11 40:38 30
5 Viru-Nigula SK 25 4 1 20 23:76 13
6 JK Tallinna Kalev 25 3 1 21 7:99 10

Seotud uudised