Uudised Vanemad poisid avasid hooaja Tallina FC Ajaxi vastu

Vanemad poisid avasid hooaja Tallina FC Ajaxi vastu

Küllaltki jäistes oludes mängisime oma esimese liigamängu Lasnamäe Ajaxi kunstmuru staadionil. See oli poistele esimene 11v11 liigakohtumine, kus mängus kasutusel suured väravad. Alustasime: Joosep väravas. Kaitseliinis Romet, Evert, Karl-Jaco ja Marten. Poolkaitses Nikita, Aaron, Ats, Andreas ning ründes Olle ja Matvei. Vahetusest sekkusid: Arthur, Alex, Rauno, Jaak, Miikael, Kristjan.

Alustasime aktiivsemalt kui vastane ning palli pärast pusimine käis pigem võõrustajate poolel. Kiire kollase teenis Andreas, kes vastaselt palli võtmisega liialt hiljaks jäi.  Hea võimalus skoorimiseks avanes Atsil, kui ta hea läbisööduga sai Ajaxi kiipriga üks-ühele, kuid puurivaht tegi hiilgava tõrje, kui madala löögiürituse üle otsajoone tõrjus. Nurgalööki paraku me õnnestunult ära kasutada ei suutnud. Paar minutit hiljem saime ka ca 19meetrilt karistuslöögi, mida samuti asus Ats lööma, kuid selle soorituse püüdis kindamees kindlalt. Aina rohkem sai mängu sisse ka Ajax, kelle pikad pallid kaitseliini taha tekitasid ohtlikust. Esimese kindla väravavõimaluse tõrjus Joosep üle väravalati.  Analoogne üritus paar minuti hiljem põrkus esimesest postist tagasi. Oma kolmanda võimaluse kasutasid väljakuperemehed paraku ära, kui põiklati põrkest pall väravasse tee leidis. Poolajaks 0-1 kaotusseis Kuusalule.

Teisele poolajal läksid Ajaxi omad isukamalt, kuid mäng kulges siiski väravatest kaugel, keskväljakul. Kaitseliinist lasime paar rumalat läbisöötu  ning väravavahi hiline vastutulek, andsid vastasele kaks lihtsalt väravat. Proovisime ka ise kõrgete pallidega jooksu saada, kuid vastase kaitseliin elimineeris need võimalused. Ajaxi viimase värava olukorras jäid poisid suluseisule lootma, kuid vilet ei tulnud ning ründaja lükkas palli põhimõtteliselt tühja väravasse. Poistele tekitas see tuska ning pandi veel surve peale, et auvärv kirja saada. See ka õnnestus, kui Matvei vastase kaitsja söödu vahelt lõikas ning kasti murdis. Tugeva löögi suutis kiiper taaskord tõrjuda, kuid tagasi põrkunud palli lajatas samuti ründesse tormanud Marten, kindlalt väravasse.
Kokkuvõtteks 1-4 kaotus, millest liialt palju rumalaid ise ehitatud väravaid.

Seotud uudised