Uudised C klassi tüdrukud võtsid vastu esimese koduväljaku kaotuse FC Maardult

C klassi tüdrukud võtsid vastu esimese koduväljaku kaotuse FC Maardult

Mängule tuli Kuusalu Kalev tavapärasest erinevas koosseisus – 3 tavapärast mängijat erinevatel põhjustel või põhjuseta puudumas, aga samas olime saanud täiendust kolme uue tüdruku näol Viru-Nigula Spordiklubist. Soojendus jäi meil mitmetel põhjustel väga nõrgaks ja mänguks valmisolek ei olnud hea. Kokkumäng ka loomulikult ei olnud parimate killast. Jäime kaotusseisu juba 10 sekundiga – viisime lahtimängust palli keskkaitsjani, kellelt keegi ei tahtnud söötu saada – vastane võitis jalalt palli ja avas skoori.

Saime küll avavärava šoki järel mängu sisse, aga esialgne valitud taktika ei töötanud, Cärolin jäi ette liiga üksi ning teda ei toidetud piisavalt pallidega. Kui poolaja teises osas lõi Maardu 4 minuti jooksul 3 väravat, siis oli viimane aeg muutusteks. Kahju on sellest, et mõni värav oli äärmiselt rumal – näiteks 0-2 tuli olukorrast, kus üks kaitsemängija jäi paelu siduma vastase väljakupoolele ja teine niisama mõttesse – kiire pall ette ja vastased olid kahekesi meie väravavahiga silmitsi. Sellises olukorras tuleb kasvõi ilma puutsadeta kaitsesse joosta!

Muutsime taktikat, tegime kaitse veel avatumaks, aga kaotada polnud midagi – Aidi tuli ääre peale, kust jõudis töötada nii ründesse kui kaitsesse. Nii saime palli enam ees püsima ja hakkasime teravamalt nõelama. Poolaja eel saimegi Cärolini kahel korral silmitsi väravavahiga ja mõlemad olukorrad realiseeris ründaja kindlalt. Initisatiiv oli tugevasti meie käes, kahjuks tuli poolaeg meile liiga ruttu vastu. 2-4.

Teiseks poolajaks vastased said juba uuesti aru, keda ja kust võiks enam katta – kahjuks meie teised tüdrukud väga üles ei näidanud valmidust ise vastutus võtta. Eriti ebameeldiv oli kuulata meie kaitseliinis üksteise juhendamist, mis tegelikult koosnes kaasmängijate tänitamisest möödunud olukordade osas. Proovisime küll edasi võidelda ja saime korra pinge mängu tagasi kui Cärolin vormistas oma kübaratriki ja sai vähendatud vahe üheväravaliseks, aga paraku 2 minutit hiljem kasutati kaitse viga vastase poolt ära, ja sinna meie usk paistis kaduvat. Vastupidavus hakkas ära kukkuma, ja tuli rohkem valesid otsuseid – mänguavamise osas eriti, mistõttu ei leitud ees ründavaid mängijaid. Eks ka Aidi väsis, kes oli mängu jooksul metsikult maad katnud ja igale poole jõudnud. Löödi meile veel viimane kirstunael ja lõpptulemuseks 3-6.

Oleksid ei maksa midagi, aga vastutustunde vähesus mõnel meie puudujal sai mängutulemusele saatuslikuks. Teised ei võtnud neist jäänud kohustusi üle ja uute mängijate sulandumine ei toiminud ka väga hästi. Näha oli, et omavaheline suhtlemine on konarlik. Kahju, oli võidetav mäng.

Kuusalu Kalevi koosseis: Aidi Gerde Tuisk, Grete Tammaa, Kristiin Kirspuu, Klaara Saar, Aleksandra Nyyssönen, Luisa Valgiste, Helena Samelselg, Cärolin Rattasepp, Mari-Liis Kurvits, Birgit Kristmann

Seotud uudised