Uudised Tüdrukud võitsid II koha Keila Cupil

Tüdrukud võitsid II koha Keila Cupil

Pühapäeval sõitis Kuusalu Kalevi C vanuseklassi võistkond Keilasse, kus turniiril osalemas oli 6 võistkonda. Lisaks meie tüdrukutele osales Nõmme Kalju kahe võistkonnaga, korraldaja Keila JK, Tabasalu JK ning kõige kaugemalt tulijana Rakvere Tarvas.

Turniir viidi läbi selliselt, et kõik mängisid kõigiga läbi ning võitja selgus vastavalt kogutud punktide arvule. Mänguaega jagus – ühe mängu pikkuseks oli 18 minutit.  Avavoorus kohtusime Nõmme Kalju II koosseisuga. Mäng algas tasavägiselt ja meie poolt liiga närviliselt. Eelkõige oli probleeme meil ründemängijatega, kes ei tekitanud endale ega kaasmängijatele vaba ruumi. Pisut vabamat hingamist tekkis mängu kui Aidi lõi otse audist läbi väravavahi käte palli väravasse ning viis meid 1-0 juhtima. See võttis pinget maha ja ründejoonis muutus loogilisemaks. Peagi sai värava kirja ka Kristiin ning Aidi lisas lõpu eel kolmanda – avavoorust saadud seega 3-0 võit. Murekohaks jäi see, et ees toimus ikka liigselt rabistamist, ei juletud palli kontrollida ja siis rahulikult väravaraamidesse suunata. Tänu sellele jäi meil palju väravaid löömata – suured väravad ees, kuid meie ülepingutatud löögid ei leidnud väravat üles.

Meie võistkond Keila Cupil

Meie võistkond Keila Cupil

Teises voorus mängisime Rakvere Tarva võistkonnaga. Selles mängus tegime tulemuse kiirelt selgeks – poole mänguga oli seis 6-0 ning lõppseisuks tuli 7-1 võit. Esimeses mängus väravas seisnud Cristina arvele jäi neist 3, Kristiin sai enda nimele 2 tabamust ja jala said valgeks ka Helena ja Klaara. Selle mängu murekohtadeks olid eelkõige liigne vastasega võidujooks, selmet kiiremini lasta pall jooksma enda asemel. Söödukohti oli palju, aga ikka mõeldi üle, isegi kui vaba mängija nõudis palli või väravavaht juhendas tagant. Sellises mängus peaks pilt olema oluliselt ilusam. Teine paha asi oli see, et 6-0 eduseisus lasti jalad sirgeks. Jah, eesmärk ei olnud võita võimalikult suurelt, aga sellest hoolimata peab kaitsetöös kogu võistkonnaga osalema.

Kolmas voor sai turniiri seiskohalt otsustavaks – vastaseks Nõmme Kalju I. Mäng oli võrdsete vastaste duell, kus kumbki pool eriti oma tahet peale suruda ei suutnud. Mäng oli kinnine, ja mõlemad võistkonnad mängisid pigem pikka palli. Kahjuks. Me pidime varieerima pikemat palli ja alt lahti mängimist, aga tugevama vastasega mängides olime pisut nagu halvatud ja ei suutnud tekitada endale all lahtimängimiseks ruumi. Mängu saatuse otsustas väravavahi eksimus, kui vastase väravavahi poolt teele pandud pikk pall põrkas üle kaitsjate ning seejärel Cristina käte vahelt sisse. Vale püüdmistehnika! Pingelisele mängule loogiliselt tõmbus Kalju seejärel pigem seisu hoidma ja me olime mitmel korral lähedal viigistamisele. Selle mängu üks paremaid, Klaara, möödus pettega vastasest ja saatis palli posti – kust see väravasse kahjuks ei läinud. Paraku oli tagapostis täiesti üksi meil teine ründaja, kes kartis vastustust võtta ja seda palli endale nõuda – tühi värav ees. Paar head võimalust tekitas endale ise Aidi, aga sarnaselt eelnevate mängudega taheti lööki panna selline jõud, et pall koos väravavahiga sisse lendaks – paraku selliselt lendas see pall ikka vaid üle värava. Suured väravad ei nõua lähedalt tugevat lööki. Vastased pidasid nii lõpuni vastu ja esimene kaotus tulemusega 0-1 oligi tõsiasi.

Turniiri eelviimases mängus Keilaga, ja etteruttavalt ka viimases mängus oli kaitsetöö super – vastased praktiliselt ei pääsenudki meie väravat ohustama. Seda siis kõigi mängijate koostöö tulemusena, mitte vaid kaitsjate. Mängu ilmestas ka Luisa head soolod kaitsest ründesse, paraku hoo suurenedes ahaneb vaateväli niivõrd, et vabasid kaaslasi veel alati ei leia. Omi võimalusi võinuks paremini kasutada, aga samas mäng oli ilusti meie kontrolli all. Avavärav tuli jälle kavalast teravast audist väravavahi peale – kogenematusest väravavaht puutus palli ning olime 1-0 ees Cristina väravast. Teise ja viimase värava Keilale lõi aina enam oma mängu leidnud Helena, saime võidu 2-0.

Viimases voorus toimus kohtumine Tabasaluga II koha peale. Meil oli vaja kindlasti kohtumine võita ja õige häälestus aitas mängu kenasti kontrollida. Tuli meil ladusaid rünnakukombinatsioone, samuti ilusaid üksiksooritusi. Cristina sai kirja 2 väravat – esimene ilusast kokkumängust Kristina-Margotiga, teise pettega oma mängijast möödumisega ja rahulikult tühja väravanurka söötmisega. Nende väravate vahepeal sai selle mängu väravalööjaks ka Helena – samuti kauni individuaalse sooritusega – kerge pettega sai vastase ees pool meetrit vaba ruumi ja kiire löök järgi. Mängu lõpptulemus seega 3-0 ja II koht meie oma!

Turniiril mängisid: Cristina Kivisik, Aidi Gerde Tuisk, Luisa Valgiste, Aleksandra Nyyssönen, Helena Samelselg, Kristina-Margot Trepp, Kristiin Kirspuu, Sandra Kubi, Klaara Saar.

Turniiritabel:

Koht Kalju I Kuusalu Tabasalu Rakvere Kalju II Keila Väravate vahe Punktid
1. FC Nõmme Kalju I 3/1-0 3/4-0 3/7-0 3/8-0 3/1-0 21-0 15
2. JK Kuusalu Kalev 0/0-1 3/3-0 3/7-1 3/3-0 3/2-0 15-2 12
3. JK Tabasalu 0/0-4 0/0-3 3/7-1 3/4-0 3/4-0 15-8 9
4. Rakvere JK Tarvas 0/0-7 0/1-7 0/1-7 3/1-0 3/3-0 6-21 6
5. FC Nõmme Kalju II 0/0-8 0/0-3 0/0-4 0/0-1 3/2-1 2-17 3
6. Keila JK 0/0-1 0/0-2 0/0-4 0/0-3 0/1-2 1-12 0

 

Seotud uudised