Uudised D-klassis mängivad poisid teenisid võidupunktid

D-klassis mängivad poisid teenisid võidupunktid

Kuusalu Kalev - Kohtla-Järve FC Viru Star

 

Vanemad Kuusalu poisid  olid vastamisi Kohtla-Järve FC Viru Star võistkonnaga. Esimeses ringis, kus mäng oli väga võrdne, mängisid poisid nendega võõrsil 1-1 viiki.
Arvestades eelmist kohtumist, siis treeneri arvates antud mängus selget favoriiti polnud ning seda ta teadvustas ka võistkonnale enne kohtumist.
Mängijad said hea häälestuse, ning tuletati meelde lihtsad asjad, mida võiduks vaja võiks olla.

Mängu alustas erinev koosseis kui harjutud oldi: Väravas Rauno, Kaitses Hugo ja Andreas, keskväljal Jaak, Aaron, Karl-Jaco, Ats ning ründes Kaspar.
Saime enesekindlalt mängu sisse, kui Kasparil oli võimalus skoori avamiseks – äärelt mängiti hea pall värava ette, kuid Kaspar ei jõudnud sellele, kuigi vastase kaitsjad ei üritanudki sekkuda enam. Vastaste tegutsemisse sekkus väga valjuhäälselt ka nende treener.Tundus, et sellest oli abi, sest juba järgmisest olukorrast kaotasime keskväljal palli  ning Järvekad said mänguvahendi oma ääreründajale toimetatud, kes meie keskvälja edestas ning kaitsjaga üks-ühele sai. Nurk oli küll terav ja väravavaht Rauno enam vähem positsioonis, kuid tugev löök maandus ikkagi väravas. 3. minutil haarasid külalised kiire eduseisu.

Vastased haistsid võimalust ning neil oli häid võimalusi veel üks meie puuri lüüa, kuid sihikud olid Kuusalu õnneks paigast ära – samuti suutsid Hugo ja Andreas korralikult viimasel hetkel alati sekkuda. 12. minutil tegi Ats vastastele kiiruse ja osavusega ära ning lõi kindlalt Viru Stari kindamehest mööda ja viigistas seisu 1-1! Sellistes olukordades tuleb koheselt edasi proovida, et vastane murda – samas pidime tähelepanelikud olema oma kaitsemängus, et me ei saaks valusat torget vastu. Vastastvõistkonnal oli hea võimalus uuesti eduseis haarata, aga posti löödud löök hoidis meid mängus. 15. minutil skooris Joosep, kui mängijate vahelt üllatas ootamatu löögiga ka puurivahti. Madal löök vasakusse nurka viis Kuusalu juhtima 2-1. Haarasime initsiatiivi ning ründasime isukalt kogu meeskonnaga. Vastased tegid umbes 16meetri pealt vea meie vastu ning saime karistuslöögi proovida – Aaroni sooritus oli eeskujulik, kuid kiiper püüdis põiklati lähedalt. Külalised said pihta veel meie väravapostile ning mõned korrad tegi Rauno väravas silmapaistvaid tõrjeid. Enne poolaega vajusime ära, aga siiski läksime hinge tõmabama 2-1 eduseisus.

Pausi ajal pidi treener natuke emotsiooni maha tõmbama, et poisid korralikult lõpuni mängiks ega unustaks ära mõtestatud tegevust platsil. Esimene “hurraa” möödus pärast paari laisalt tegutsetud olukorda, kui oli näha et külalised tahavad seda väravat saada rohkem kui meie.  Külalised hakkasid domineerima ja Kuusalu Kalev pidi ennastsalgavalt kaitses tegutsema. 53. minutil sai Kohtla-Järve ohtlikust kohast karistuslöögi ning vastaste ründetuus lõi selle hõlpsalt üle müüri küll keskele, aga meie puurivaht ei suutnud otsustavalt reageerida. Tablool olid viiginumbrid…
…Kuid õnneks mitte kauaks. Poisid suutsid hästi palli lahti mängida ja rünnakule tormata. Aaron ei jätnud seekord võimalust kasutamata ning viis kodumeeskonna uuesti juhtima ja seda juba 54. minutil.
Mäng oli üpris võitluslik ning külalistelt võeti kiire vastuväravaga ära isu mängida. Nad olid kannatlikult oma viigistamisvõimalust ootanud, kuid rikkusime selle minutiga. Sellest tulenevalt kees ka üks vastane selgelt üle, kui pallita olukorras ründas kukkunud Andreast, küünarnukiga selga. Vägivaldne käitumine sai õiglaselt karistatud – punase kaardiga. Mängu viimastel hetkedel oli hea võimalus skoorimiseks Aaronil ning Karl-Jacol, kuid värava lõi hoopis Ats, kes oskuslikult mängis kaitsjatest mööda ja mõtestatud löök suunas palli kiiprist mööda. 4-2 tulemusega mäng ka lõppes.

Treener Markuse arvates peegeldas antud mäng mängijate suhtumist viimastest treeningutes. Mänguvalmidus ja võitlustahe tõid võrdsete mängus teenitud võidu Kuusalule.

Kuusalu Kalevi koosseis: Rauno(VV), Andreas(C), Hugo, Aaron, Ats, Jaak, Karl-Jaco, Kaspar, Ardo, Markus, Jarek, Joosep ja Miikael.

Seotud uudised