Uudised Kuusalu Kalevi naised osalesid Aastalõputurniiril

Kuusalu Kalevi naised osalesid Aastalõputurniiril

EJL korraldab iga-aastaselt detsembris Aastalõputurniiri Kalevi spordihallis. Pühapäeval osales Kuusalu Kalevi naiskond II liiga ja rahvaliiga naiskondade turniiril.

Meie alagrupis olid Tallinna Puuma, FC Ülenurme ning Viljandi Tulevik. Turniiri avamängus kohtusime Tallinna Puumaga. Mäng oli pingeline ja närviline mõlemalt poolt. Mõlemal võistkonnal oli vähe võimalusi, kuid ühe meie tüüpvea vastased ära kasutasid ning võtsid 1-0 võidu. Teises alagrupimängus kohtusime Viljandi Tulevikuga. Mäng oli endiselt närviline, kaitses olime üsna tublid, kuid samas ei suutnud kuidagi kaitsest rünnakuid alustada – ikka sooviti kiirelt pallist vabaneda, selmet palli saades võtta vastutust ning rahulikult otsida mõistlikku söötu. Ühest närvilisest söödu omaksvõtust sai pall kaotatud ning vastased pääsesid 1-0 ette. Seekord siiski alla ei andnud ning panime tõsise surve vastaste värava alla. Viigi saime Katrin Sõstra löögist kätte, kuid võitu survest hoolimata ei saanud. See tekitas olukorra, kus edasipääsemiseks vajasime viimases mängus FC Ülenurme vastu kindlasti võitu. Võiduvajadus andis automaatselt hea häälestuse mängule ning panime algusest peale tugeva surve vastastele peale. Võimalus järgnes võimalusele, lõpuks ühe ka ära realiseerisime, autoriks Eret Viidakas. Nüüd oli vastastel väravat vaja, kuid võistkondlik kaitsetöö hoidis närvilises lõpus värava puhtana. Nii saime alagrupis II koha ning edasipääsu poolfinaali.

Paraku sellest tekkis vist liiga suur heaolutunne, sest mänguks poolfinaalis ei olnud võistkond tervikuna valmis. Mängisime väga loiu mängu, pressi ei teinud, olime lohakad kaitses, palliga midagi mõistlikku peale ei osanud hakata.Tuli suur, 0-3 kaotus tulevasele võitjale Rakvere Tarvasele.

Poolfinaali kaotuse järel puhkust ei saanud, kohe tuli otsa mäng kolmandale kohale Sillamäe Kalevi vastu. Mäng oli jällegi tasavägine, kuid pisut enam hoidis survet Sillamäe. Lõpuks sai otsustavaks üks vale otsus kaitses, millest Sillamäe ette pääses. Turniirile omaselt asus Sillamäe kaitsesse ja meil tekkis palju häid võimalusi viigistada, mõnigi võimalus võis ehk mängijaist kellelgi une ööseks ära võtta. Viiki siiski kätte ei saanud ja jäime esimesena auhinnaliselt kohalt välja.

Siiski võis turniiril käinud võistkonnaga rahule jääda, paari mängija puudumine jättis oma pitseri meie mängule. Olime sunnitud mängima seetõttu palju pikka palli ja võitlema ees palli eest, selmet palli rahulikult vallata. Samas võis kohaletulnutega rahule jääda, 5st mängust neljas õnnestus näidata korraliku mängu ja enamasti mänguplaanist kinni pidada.

Turniiri kõik mängud üleval EJL kodulehel.

Seotud uudised