Uudised Valla külade turniir osutus õnnestumiseks!

Valla külade turniir osutus õnnestumiseks!

Kuusalu Kalevi poolt korraldatud külade turniir sai suure huvi osaliseks. Osalema pääses 12 võistkonda, kuhu kokku registreriti 105 mängijat. Suur huvi ja mängijate positiivne suhtumine turniiri annab põhjuse tekitada turniirist traditsioon. Edaspidi proovime vast küll natukese soojemal ajal turniiri korraldada. Suureks peavaluks saab meil olema suurema arvu võistkondade vastuvõtt – kuid huvi oli juba seekord suurem kui saime osalejad registreerida. Samas ei tahaks kelleltki mänguaega palju vähemaks võtta.

Aga nüüd toimunud turniirist lähemalt – osalenud 12 võistkonda esindasid mitmeid erinevaid asulaid: esindatud olid Kuusalu alevik, Kuusalu küla, Kiiu, Kolga-Aabla, Kahala, Viinistu, Kolgaküla ning Pärispea-Suurpea ühendvõistkonnana. Auhinnalaud oli täis erilisi karikaid – vanad puutsad uuele elule äratatud ning ilustatud.

Turniiri auhinnalaud

Turniiri auhinnalaud

Turniiri edukal läbiviimisel oli korraldajatel Sander Piibemannil ja Andres Kaarmannil tublisti abi vabatahtlikest kohtunikest Margus Kröönströmist, Markus Sisasest, Kristo Valdnast ja Raul Koppelmaast, väsimatust ajamõõtjast ja teekeetjast Pille Plakist ning “ametlikest fotograafidest” Jana Roopast ning Anni Koppelist.

12 võistkonda jagati kahte 6 liikmelisse alagruppi, kummastki 4 paremat pääsesid edasi veerandfinaali. Enamus mänge osutusid tasavägisteks. Vaid alagrupivõitjad liikusid kindlalt – nii Kolga-Aabla kui Viinistut esindav Tühikargajate võistkond läbisid alagrupi täiseduga. Tühikargajate taga sai alagrupis teise koha kindlalt Kiiu Ässad, kuid 3-6 koha jagamisel jagus pinget alagrupi viimase mänguni. Ebaõnne kogesid FC Eesti Laevajuhtide Liit ja Tatsu JSK, kes jäid napilt 5le ja 6le kohale, samas kui edasipääsu kindlustasid JK Poolstars ja Kuusalu JSK.

Kolga-Aabla alagrupis eristas teise koha võitluses FC Tiigi Kiiu Piimakombinaati vaid üldise väravatevahega. Viimasena pääses poolfinaali alagrupis ebakindlat mängu näidanud FC Noored, võistkond, kes hiljuti koolinoorte jalgpallivõistlustel Harjumaal pronksiga pärjati. Alumiste kohtade peale võitlemist jätkasid rõõmsat mängu näidanud harrastuspallurid Kolgaküla Liigast ja Kälimeeste võistkonnast.

Veerandfinaalidest alates läks tõsisemaks, ja juhtus ka üllatusi. Ümbersündinud oli FC Noored võistkond, kes üllatas seni kaotuseta mänginud võistkonda Tühikargajaid sitke kaitsemänguga ning võtsid 1-0 võidu. Samuti oli raskustes teine alagrupivõitja, kes arvukatest pealelöökidest hoolimata ei leidnud kergelt teed Kuusalu JSK väravasse. Suur süü oli selles Kuusalu JSK väravavahil Andreas Lahesalul, kes ennastsalgavat tõrjetööd tegi. Mängu lõpu eel siiski üks pall leidis tee väravavahist mööda ning turniiri favoriit jätkas eduteed.

Kahes ülejäänud veerandfinaalis mängus väravaid ei löödud, edasipääseja otsustasid penaltid. Kiiu võistkondade derbis suutis penaltitel kindlam olla Kiiu Piimakombinaat, kes sedasi lülitas konkurentsist välja Kiiu Ässad. Viimase edasipääseja otsustas tõeline penaltitriller FC Tiigi ja JK Poolstarsi vahel – kahel korral oli FC Tiigi penaltilööjal võimalik duell lõpetada, kuid JK Poolstarsi väravavaht tõrjus. Võistkondade piinad lõpetati alles seitsmendate lööjate järel, kui JK Poolstarsi naislööja tabamusele ei suutnud FC Tiigi samaga vastata.

Moment veerandfinaalist FC Tiigi ja JK Poolstarsi vahel

Moment veerandfinaalist FC Tiigi ja JK Poolstarsi vahel

Poolfinaalid jätkusid väravavaeselt: Kolga-Aabla suutis mängu ainsa tabamusega üle olla Kiiu Piimakombinaadist, teises poolfinaalis väravaid ei löödud. Mängu algfaasis oli JK Poolstarsil paar head võimalust, kuid mida edasi, seda kindlamalt oli mäng FC Noorte käes. Kuid siiski jälle penaltid, kus sel korral olid FC Noored kindlamad ning said finaalipääsu.

Pronksimäng oli JK Poolstarsi ja Kiiu Piimakombinaadi vahel tasavägine, kuid lahtine. Väravavõimalusi jagus mõlemale poolele. Karl Kuuseoja viis algul Piimakombinaadi ette, kuid Raido Roostalu kahest väravast võttis kolmanda koha siiski JK Poolstars.

Finaalis oli Kolga-Aabla play-offi pingetest vabanenud ning soovis võitu selgelt rohkem. Võit tulemusega 3-0 vormistati kahest Joonas Kröönströmi ja ühest Janek Remmelga väravast.

Turniiri autasustamisel anti üle järmgised auhinnad esikolmikule:

  1. Parimatest parimad – Kolga-Aabla
  2. Peaaegu kõige paremad – FC Noored
  3. Enamus jäi selja taha – JK Poolstars

Turniiril jagati ka arvukalt eriauhindu:

  • Saab minna ainult paremaks – Kälimehed
  • Kõige kangem naine – Katrina Narusk (Kiiu Piimakombinaat)
  • Esipallivõlur – Magnus Rosen (JK Poolstars)
  • Kõige täpsema varbaga – Joonas Kröönström (Kolga-Aabla)
  • Suuga teeb suure linna – Kristjan Nikker (Kiiu Piimakombinaat)
  • Jala taha panija – Asso Soosalu (FC Noored)
  • Kõige kõvem puurilukk – Andreas Lahesalu (Kuusalu JSK)
  • Stiilseim esitus – Raul Koppelmaa (Kolgaküla Liiga)

Turniiri pildivalik on üleval Kuusalu Kalevi Facebooki lehel. Vaatamiseks ei pea omama FB kontot.

Turniiri kõik mängud ja väravalööjad leiate siit:

Seotud uudised