Uudised Tüdrukud said oma esimese võistlusjalgpalli kogemuse

Tüdrukud said oma esimese võistlusjalgpalli kogemuse

Autor: Suure-Jaani United

Autor: Suure-Jaani United

1011179_539886746071615_1735181410_n 996855_539886699404953_666541492_nTüdrukutel oli neljapäeval, 20. juunil esimene mänguturniir Eesti Meistrivõistlustel. Meie vastasteks liigas on Suure-Jaani United, Tallinna Kalev ja Lasnamäe Ajax. Meie tüdrukud olid keskmiselt selgelt kõige nooremad, mis eriti loootust võitudeks ei andnud.

Esimene mäng oli Lasnamäe Ajaxiga, kes pealtnäha pidanuks olema üsna võrdne mängupartner. Paraku olid tüdrukud avamänguks liiga närvis ning tegid kõvasti kehvema esituse kui trennis rahulikult mängides. Abiks ei olnud ka lapsevanemad, kes liiga palju üritasid mängu sekkuda. Siiski, kuni vastaste avaväravani püsis pall pigem nende väljakupoolel, ja väravavlöömise võimalusi jagus meil kogu mänguks. Nooremate mängijate sissevahetamisel muutus mäng meie jaoks oluliselt raskemaks, ja siis ei päästnud meid enam ka Viki hea töö väravavahina. Mängu lõpptulemus 0-6.

Teises mängus oli meie vastane Tallinna Kalev. Siin saime suurema skooriga kaotuse, kuid põhjus pigem oli ka selles, et tegime väravavahi vahetuse. Uus väravavaht ei saanud enda jaoks harjumatul positsioonil mugavalt hakkama, ja tuli palju väravaid, mille võinuks ära hoida. Mängupilt oli sarnane eelmise mänguga – meie vanemad tüdrukud hoidsid mängu tasakaalus ja omasid palju väravavõimalusi, kuid vahetuste kasutamisel löödi meile väravaid.  See on ka üsna loomulik, sest vanusevahe on meie nooremate ja vastaste vanemate mängijate vahel 3-4 aastat. Skooriks jäi 0-12.

Viimases mängus oli vastaseks Suure-Jaani United, kes oli meie eelmised vastased purustanud tulemustega 24-1 ja 15-0. Ehk see rahustas tüdrukuid, et vastane võidab niikuinii, ja ehk suutsid nad treeneri juttu natuke enam seekord vastu võtta – igatahes mängiti turniiri vanima võistkonna vastu korralik mäng. Jah, ise lõime selles mängus väga vähe võimalusi, aga see-eest osalesid kõik korralikult kaitsetöös. Võib-olla oli kasuks ka muudetud formatsioon, mis andis kõigile enam tööd. Igatahes tegid Heliisa ja Liisbel ning ka Kärt väga hea töö kaitses, Viki oli hea väravas ning Annabel oli hea lüli kaitse ja rünnaku vahel. Elissa ja Chea julgesid palliga ise üles tõusta ning otsisid rohkem söödukohti, enam ei olnud selist rabistamist ja palli niisama kaugemale peksmist. Ka ründajatele vahetust pakkunud Hanna-Liisa, Annaliisa ja Mia tegid oma parima mängu ning suutsid tublisti vastase rünnakut takistada. Suutsime hoida vastaseid vähemate väravate peal kui nende eelmised vastased ning kaotasime 0-14.

Kokkuvõttes võib öelda, et oli tüdrukutele tore kogemus ning tulemuste pärast pole mõtet pead longu lasta, meie aeg on veel ees:)

Seotud uudised