Uudised Nooremad poisid kaotasid eduseisust

Nooremad poisid kaotasid eduseisust

18.mai hommik oli taaskord pisut pilvine kui poisid kogunesid kella 10:00 paiku Kuusalu KK staadionile.
Kohtumine toimus JK Kuusalu Kalev (05)-Narva JK Puuma (05) vahel.

Autor: Helena Aug

Autor: Helena Aug

Meie poolt tulid kohale kõik liigasse registreeritud mängijad ning treeneril oli valikut ja võimalusi kombineerida erinevate poistega.Algviisiku moodustasid Arman (vv), Mikk (k), Joonas (k), Rikhard (pk) ja Marten (pk), kes oli taaskord kapten.

Mäng algas kahe võrdse meekonna heitlusega kus esimesel poolajal lõi Marten Mänd 3 vastuseta väravat. Peale igat väravat vahetusse tulnud ja vahetusmeestele mänguaega pakkudes proovis treneer erinevaid mängjaid erinevatel positsioonidel. Samuti proovisime kaitses ja ka poolkaitses nooremaid poisse, sest eduseis tundus igati turvaline.
Poolaeg tehti minimaalsest 3-4minutit, sest ilm kiskus pilve ja tulid ka esimesed vihmapiisad.

Teisel poolajal jäime vastaste surve alla ning poisid lasid liiga kergelt vastasmängjatel palliga liikuda. Narva poisid lõid meile 7 vastuseta väravat, kasutades terve aeg samu poisse ning andmata vahetust noorematele.
Lõppseis 3:7 ning hooaja esimene kaotus oli tõsiasi.

Üldpildis oli mäng väga hea. Esimesel poolajal otsiti söötudega kaaslasi, liiguti ilma pallita ja tehti tööd platsil. Seevastu teise poolaja väravad tulid kindlasti 2 aspektist: üks oli treeneri sisetunne, et seis on turvaline ja kasutas väiksema kogemusega mängijaid ning teine aspekt oli poiste oma alateadvus, kus mindi liiga kergelt ja sirgjooneliselt teisele poolajale. Mängust kadus loovus ja mindi krampi, sest ei saadud aru, kuidas Narva poisid nii hästi äkki mängima hakkasid.
Kokkuvõttes leiab treener, et pikemas perspektiivis oli parem võtta see 3:7 kaotus ja kasutada erinevaid mängijaid kui lasta mängida ainult kogenumatel poistel ning jätta nooremad varju.
Lisaks on see kaotus hea õppetund, et ei tasu lasta ennast turvaliselt eduseisust pilvedele kanda – mäng kestab kuni lõpuvileni ning pingutada on vaja kõik see aeg.

Seotud uudised