Uudised U-15 poiste sügisvooru mängud on olnud edukad

U-15 poiste sügisvooru mängud on olnud edukad

Augusti alguses kohtusime eelnevast hooajast tuttava Jõhvi FC Lokomotiviga. Kohe mängu alguses asusime kohtumist juhtima kui Matvei skooris 4. ja 6. minutil. Kasutasime oma esimesed võimalused osavalt ära. Vastane üritas küll esimene poolaeg järgi võtta –  tabati ka latti, kuid skoor jäi poolajaks muutumata. Teisele poolajal läksid poisid veidi liiga enesekindla tundega ja vist poiste peades keerles juba lõpuvile ja magusad võidunumbrid. Sellest tulenevalt alustasime passiivselt ega jätkanud oma mänguga vaid lasime vastasel oma mängu peale suruda. Palli võitmisel ei otsinud me enam sööduga lahendusi vaid üritasime palli võimalikult kaugele ette lüüa. See aga tähendas seda, et vastane sai järjepanu rünnata, Jõhvi sai oma soovitud väravad 45. ja 62. minutil ning viik seati jalule. 2-2 viigiga esimene sügisvooru kohtumine ka lõppes.

Nädal hiljem kohtusime Tallinna FC Ajaxiga, kellega mängud on alati tasavägised olnud – nii ka seekord. Kevadvoorus pusisime nendega 1-1 viiki, Seekord jäime alla 0-1 kui 6. minutil lasime oma kaitsjate vahelt läbisöödu, mis väravasse lükati. Väravasuul tegutsenud Miikael oli tubli ja võttis nii mõnigi kord Ajaxi poiste osavad sooritused kontrolli alla. Eelkõige jäime aga hätta olukordade tekitamisel kui nende pikad ja füüsilised keskaitsjad mängisid kindlalt terve kohtumise. Vaid korra sai Kuusalu oma võimaluse kui Jaco jooksu sai, kuid siiski lükkas palli napilt posti kõrvalt mööda. Mängu lõppedes tuli tunnistada lasnamäelaste 0-1 paremust.

19.08 võõrustasime Viimsi MRJK II.
Alustasime väga enesekindlalt ja tekitasime võimalusi üksteisele. 11.minutil skooris Aaron ja 16. minuti Gregori väravast juhtisime juba 2-0. Nagu sügisvooru esimeses kohtumises hakati liialt mõtlema, et mäng on tehtud – kuid aega veel jätkus. Poolajaks sai Viimsi viigi kätte kui skooriti 18. ja 26. minutil. Poolajal rääksime üle, et mängima peab, mitte lõpuvilet ootama. Teisele poolajal mindi vastu hoopis enesekindlamalt ning võimalusi jagus mõlemile poolele. Kuusalu viis uuesti juhtima Matvei, kes 42. minutil värava sepistas. 53. minutil kasvatas Aaron meie eduseisu kui lõi oma kohtumise teise värava kui karistuslöögist latti tõrjutud pallile jaol oli. Lõppskoori vormistas Nikita, kes sai Matveilt äärelt isetu passi penaltipunkti juurde. Nikita lõi kauni värava ning mängumees tähistas vaatemänguliselt publiku suunas. Tulemusega 5-2 mäng ka lõppes.

Sügisvooru neljandas mängus sõitsime Raplasse kui avavile kõlades kallas vihma nagu oavarrest. Saime mängu alguses paar head läbisöötu, millega edestasime juba kiipritki, kuid ei suutnud palli väravasse lükata. Esimesel poolajal pigem võrdne võitlus, kuid mida aeg edasi seda rohkem Rapla suruma hakkas. 1.värava lasime rumalast olukorrast kui nurgalöök Kuusalul ebaõnnestus ning kontrast rünnati äärelt. Äärelt pandi madal pall värava ette, kuhu jõudis enne meie keskkaitsjat ka Rapla ründaja, kes pallis sisse suunas. Teisel poolajal viskasime justkui valge räti poksiringi, sest seisime ega üritanudki enam mõtestatud mängu mängida. Oma jagu rolli mängijate passiivsuses oli ka ilmal, mis mängijad oli ära leotanud. Vastane sai isu juurde oma 1. poolaja väravast ja näidati head mängu. Kuusalut hoidis pinnal vaid Joosepi paraadtõrjeid – korduvalt võttis ta osavalt kindlaid skoorimisvõimalusi ära. Rapla sai oma teise värava kui Joospe tegi topelttõrje, kuid meie kaitse ei suutnud palli kastist puhastada ning pall meestesummast sisse löödi. Mõned minutid hiljem hakkis karistusalas Miikael vastast ning tulemuseks penalti. Olukorra kangelaseks tõusis Kuusalu väravavaht Joosep, kes paremale suunatud löögi nurgalöögiks tõrjus. Mäng lõppes mõruda 0-2 kaotusega, ning kripeldama jääb 1. poolaja kasutamata võimalused ja teise poolaja olematu mängupilt.

29.08 võõrustasime Valga FC Warriori, kes tuli mängule 8 mängumehega.
Poisid olid häälestunud enesekindlalt ning kuigi enne mängu rõhutas treener, et vastast ei tohi alahinnata ja tuleb oma mängu peale suruda. Paari minuti jooksul oli pall juba latis käinud kui Aaron löögile sai. Võimalusi tekkis, kuid Valga kiiprile olid meie sooritused jalutuskäiguks pargis. 11.minutil sai vastane keskringist karistuslöögi. Joosep oli paar meetrit välja tulnud, ning poiste naeratus nägudelt sai pühitud kui kõrge pall väravas maandus. Kuusalu omi võimalusi ära ei kasutanudki 1. poolajaga ja nii mindi vähemuses mänginud sõdalaste eduseisus. Teisel poolajal ei pidanud aga väravat kaua ootama kui vastane äärelt tulnud tsenderdusega hakkama ei saanud ja  palli peaga oma väravasse suunas. Matvei kaks väravat 40. ja 46.minutil viis Kuusalu juhtima. Oma hooaja esimese väravaga sai hakkama ka Andreas, kes paar minutit enne mängu lõppu skooris. Viimane sõna jäi aga Valgale kui nende kindamehe pikk pall jõudis meie kaitsjate valvatavale mängumehele. Ründaja oli kiirusega meist üle ja seega said vastased oma südi mänguga teenitult teise värava. Mäng lõppes võidunumbritega 4-2, kuid oli pigem õpetlik, sest pall ise väravasse teed ei leia – selle nimel tuleb tööd teha terve mängu vältel.

Sügisvooru esimese viie mänguga on löödud 11 väravat ja oleme lasknud lüüa endale 9. Jäänud on viimased viis mängu, vastasteks – Pärnu JK, Tallinna JK Legion LŠ, FC Ülenurme, Põlva FC Lootus ja Tallinna FC Flora II

Seotud uudised

U10 turniiride saduU10 turniiride sadu

U10 grupi poolt uudiseid viimaste turniiride kohta. Pikk ning huvitav lugemine, võta kõrvale hea jook ja näks!🙂 Septembri esimene liigaturniir toimus 19. septembril Kosel, kus saime mängida 3 vastasega. Avamängus