Uudised U10 võistkonna koduturniir oli väravaterohke

U10 võistkonna koduturniir oli väravaterohke

Teine U10 võistkonna turniir toimus Kuusalus, seetõttu saime nautida koduväljaku eeliseid ning naturaalset muru. Turniirist võtsid lisaks meile osa Tallinna FC Flora Valged, Nõmme Kalju FC II ning Raplamaa JK Märjamaa võistkonnad.

Esimese mäng tuli meil pidada Nõmme Kalju FC II võistkonnaga. Mängu eel olid lapsed pisut närvis ja hajevil, kuna varasemalt ei ole me ühtegi Nõmme Kalju võistkonda suutnud võita. Laste jaoks mängib suurt rolli võistkonna nimi ja nad eeldasid, et kaotavad mängu. Peale avavile kõlamist suutsime hakata koheselt vastaste värava all ohtlikke olukordi tekitama. Lastele endalegi üllatuseks suutsid nad peatselt Revo löögist palli vastaste väravavahi selja taha lüüa ning mängu juhtima minna. Peale väravat laste enesekindlus tõusis ning mängiti järjest paremini. Julgelt liiguti palliga ning prooviti üksteisele sööta. Kui tekkis löögikoht, siis suudeti teha korralikud pealelöögid. Enne lõpuvile kõlamist olime vastastele löönud kokku viis väravat. Mäng lõppes Kuusalu võistkonna kasuks 5:0. Mängus löödud väravate eest hoolitsesid kahel korral Revo ning ühel korral Hugo, Mattias ja Kauren.

Teisele mängule läksime vastu väga hea emotsiooniga ning suurema enesekindlusega. Vastaseks oli Raplamaa JK Märjamaa võistkond. Raplamaa võistkond osales sel aastal esimest korda EMV turniiril. Seetõttu oli neil ka vähem kogemusi. Esimesed kuus minutit pidasid vastased väga ilusasti kaitses vastu ning hakkas tunduma, et tuleb küllaltki tasavägine mäng. Meie poisid otsisid võimalusi, et vastastele värav lüüa. Esimesena sai sellega hakkama Mattias. Peale seda vastased enam ei suutnud kaitses efektiivselt tegutseda. Edasises mängus saime lüüa erinevaid väravaid. Vastased võeti individuaalselt ette ning lõpetati rünnak korraliku löögiga väravavahi selja taha võrku. Meelde jäid kaitsjate julged tõusmised äärelt ning korralikud tsenderdused värava alla. Lisaks mitmed kauglöögid, mis lõppesid vastaste väravavõrgus. Selles mängus katsetasime muudatusi. Tavaliselt ründes mängivad lapsed pidid mängima kaitses ning kaitsjad said mängida ründes ning samuti väravaid lüüa. Kõik väljakumängijad said selles mängus jala valgeks. Mäng lõppes Kuusalu võiduga 13:0.

Võistkond koduturniiril

Võistkond koduturniiril

Kolmanda ja ühtlasi viimase mängu vastasteks olid meil FC Flora Valged võistkonna lapsed. Kohe mängu alguses oli näha, et sellest tuleb väga tasvägine ning jõuline mäng. Kummalgi võistkonnal väga palju võimalusi ei tekkinud, kuna võitlus palli pärast toimus enamjaolt keskväljal. Flora poisid tegid üsna palju vigu. Alguses see ehmatas Kuusalu poisse veidike, sest nii jõuliselt mängivat vastast meil ei ole varem olnud. Oma esimese võimaluse mängus kasutas ära Mattias kui ta enesekindlalt palli vastaste väravasse toimetas. Peale seda muutus vastasvõistkonna mäng veel jõulisemaks. Meie poistel tuli kuulata ka vastasmängijate sõimu, kuid Kuusalu poisid ei lasknud ennast sellest häirida ning võitlesid edasi. Kolm kiiret väravat vastastele Hugo ja Kaureni poolt viisid meid küllaltki kindlale eduseisule. Kaitses said oma ülesannetega väga kindlalt hakkama Markus, Norman, Hendrik ja Holger Tõnn. Teisel poolajal lasksime endale ühe õnnetu värava lüüa kui jäime kaitses pisut magama ning vastased suutsid oma ründajale palli meie kaitseliini selja taha mängida. Lõpu eel sai mängus oma teise värava kirja Mattias. Mäng lõppes Kuusalu võiduga 5:1.

Väga hea on vaadata kui lapsed kasutavad mängus seda mida oleme treeningutel harjutanud. Samuti sai lastele selgeks, et ei ole oluline vastaste klubi nimi, vaid see, kuidas me ise mängime. Oleme suutelised võitma meist suuremaid klubisid. Kokkuvõtteks võib öelda, et oli ilus ja väravaterohke turniir Kuusalu laste poolt. Lõime vastastele 23 väravat.

Turniiril mängisid Hendrik Madisson, Holger Tõnn Lõhmus, Hugo Saul, Kauren Kiik, Markus Koemets, Mattias Mänd, Norman Nikkarinen ja Revo Käärst.

Seotud uudised

U10 turniiride saduU10 turniiride sadu

U10 grupi poolt uudiseid viimaste turniiride kohta. Pikk ning huvitav lugemine, võta kõrvale hea jook ja näks!🙂 Septembri esimene liigaturniir toimus 19. septembril Kosel, kus saime mängida 3 vastasega. Avamängus