Uudised U10 võistkond läbi Tammeka Juunior Cupi kaotuseta

U10 võistkond läbi Tammeka Juunior Cupi kaotuseta

Klubi U10 vanusegrupp osales 19. märtsil Tammeka Juunior Cupil. Turniiril osales viisteist võistkonda, kes olid jaotatud kolme alagruppi. Iga alagrupi võitja läks edasi mängima kohtadele 1-3, alagrupis teiseks jäänud võistkonnad mängisid kohtadele 4-6 jne. Meie alagrupis osalesid võistkonnad FC Helios Tartu, SK Noorus 96 Jõgeva, FC Otepää ja JK Tammeka Raadi. Alagrupis saavutasime teise koha. Punkte oli meil FC Helios Tartu võistkonnaga võrdselt, aga kuna nemad olid löönud alagrupimängudes rohkem väravaid kui meie, siis saavutasid nemad alagrupi võidu. Meie mängisime FC Elva ja FC Santose võistkondadega 4-6. koha peale. Meile turniirilt kokkuvõttes väga tubli neljas koht ning võib väga rahule jääda, et kuuest mängust võitsime neli ja kahel korral mängisime viiki. Turniiritabeliga on võimalik tutvuda siin.

Meie kuus mängu turniiril olid üsna sarnased.

Kõige suuremat rõhku panime kaitsetööle. Meie kaitsjad Hendrik, Norman ja Markus said väga hästi kaitsetööga hakkama. Poisid mängisid kindlalt ning vastased suurt ohtu meie värava all ei suutnud tekitada. Mängudes oli hea vaadata kuidas Markus ja Hendrik äärtelt julgelt tõusid ning siis söötudega meie ründemängijaid otsisid. Keskkaitses mänginud Norman sai enamuse vastaste löödud pikad pallid endale ning toimetas need täpsete söötudega ettepoole. Meie tugevad kaitsjad liitusid samuti ründemänguga ja suutsid lüüa väravaid.

Julgen öelda, et väravad, mis meile löödi, olid pigem meie eksimus kaitsetöös. Unustasime mõnel korral ründaja enda selja taha. Sealt üks ühele väravavahiga vastastel raskust ei tekitanud, et pall meie väravasse lükata. Holger Tõnn sai taaskord väga hästi väravas hakkama. Õigeaegsed vastutulekud ning head tõrjed on Holger Tõnnil hästi selged. Edaspidi peame harjutama trennides palli lahti mängimist värava alt, kuna jääme aeg-ajalt sellega hätta.

Keskel mängisid meil Mattias, Revo, Kauren ja Kertu ning ründes Hugo. Varasemalt oleme jäänud turniiridel mõnikord hätta keskväljakul palli endale võitmisega. Sellel turniiril oli näha, et keskväljal kõik võitlesid iga palli pärast ning ei loobutud kui vastane nendest mööda mängis. Tartu turniir oli esimene, kus me suutsime pea igas mängus hoida enda käes rohkem palli kui vastased. Kohe kui oli kellelgi löögikoht, siis tehti pealelöök, mitte ei hakatud kartma, et pall võib väravast mööda minna. Samuti ei hakanud me vastaste värava all liialt söötma. Aeg-ajalt jättis väravate realiseerimine soovida. Meil oli mitmeid võimalusi, mida me ära ei kasutanud.

Tartu turniir oli meil sel hooajal esimene mäng õues. Väljakul oli 6+1 mängijat.

Arvestades, et meie treeningud toimuvad väikeses saalis, kus meil on kasutada väga väikesed väravad, siis on arusaadav, miks aeg-ajalt väravate realiseerimisega hätta jääme.

Peagi alustame treeninguid välitingimustes. Peame harjutame eelkõige värava alt palli lahti mängimist ning väravate realiseerimist.

Seotud uudised