Uudised 2003 ja 2004 poisid osalesid Keila Cupil

2003 ja 2004 poisid osalesid Keila Cupil

11. ja 12. veebruaril toimus saalijalgpalli noorteturniir Keila Cup, kus ka Kuusalu poisid käisid kogemust hankimas. 11. veebruaril oli 2003 s. poiste turniiri päev ja pühapäev siis 2004. poiste võimalus.

Laupäevasest 2003. poiste turniirist pikem kokkuvõte:
1) Ajaxi sinises vastu domineersime, vastane survet ei teinud, hoidsime palli, Siim sai paar head palli üks-ühele, kuid lõi napilt pidevalt väravast mööda.  Vastane läks juhtima meie oma eksimusest, kui tagasisööt nõrgaks jäi. Kiirelt viigistasime Aaroni väravast. Lõpus olime väravale lähedal, aga taaskord ise eksisime palliga mängides ja Ajax sai kaks väravat veel, 1-3 oli poistele hämming, sest mängisime ise rohkem palliga, kuid ei realiseerinud võimalusi ja andsime kandikul vastasele võimalused.

2) Teine mäng vanade tuttavatega liigahooajast – Kiviõli FC irbis, kes kasutas meie ebakindla tegutsemise osavalt ära ja haarati lausa 4-0 eduseis. Poisid aga võitlesid südilt ja minut enne lõppu oli üllatus sündimas – olime 3 väravat tagasi löönud. Pinge oli õhus, aga viimase minuti värav vastaste poolt, kustutas meie õhus olnud comebäki. Tulemuseks 3-5 mängust, kus poisid näitasid enim sisu ja emotsiooni.

3) Štrommiga kohtumisega lõikasime liialt näppu agara survestamisega. Võistkondlik surve ebaõnnestus, sest vastane oli individuaalselt osavam, selle tõttu olid kaitsjad pidevalt üks-kahele või kolm-kahele olukorras. Osavad konksud ja natuke ka õnne rikošetist tähendas väga lihtsaid väravaid vastastele. Tulemuseks kuiv, 0-4 kaotus meeskonnale, kes mängis atraktiivset jalgpalli.

4) Viimases alagrupi kohtumises oli selge, et kuna meil õnnestus esimeses mängus Ajaxile kaotada, siis alagrupi koht 5. oli kindel ja tulemusest sõltumata läheme 9.-10. koha mängule. Keila II võistkonna mäng oli vaat ehk kõige dramaatilisem, kui asusime juhtima mängu kuid lasime viigistada. Minut enne lõppu haarasime uuesti eduseisu, kuid halb tegutsemine kinkis võõrustajatele viigivärava. Poisid ei olnud viigivärava olukorrast veel toibunud, kui 30seki enne lõppu magasime nende pika palli paha, Kaitse oli meil liialt passiivne ning Keila ründaja tõstis osavalt õhust tulnud palli ühe puutega Joosepi selja taha. Mornid näod peas sammusime riietusruumi, sest võit oli meil juba näpuvahel, kuid mitte lõpusireenini mängimine tõi 2-3 kaotuse.

5) Kohamängu heitluses, oli poistel mast veidi maas, kuid haarasime Ajax Kollase vastu eduseisu. See aga ei kestnud kaua, kuna taaskord halb pallikaotus tõi viiginumbrid tabloole. Seis oli paar minutit enne lõppu 2-2, ega paistnud kummaltki pootl väga väravat tulema. Oma lohakus tõi aga värava vastastele, millele meil enam vastust polnud. Kokkuvõtteks 2-3 kaotus.

2004. poiste turniirist:
Esimese mängu kaotasime kindlalt Rakvere Tarvas I võistkonnale tulemusega 0-5, kes oli ka hilisem turniirivõitja. Poisid ei olnud mänguks valmis ja lihtsad eksimused kinkisid kandikul väravaid.
Teisele mängule läksime juba paremini vastu, kui Fc Ajaxi vastu võtsime kindla 3-0 võidu, Väravad lõid Evert, Marten ja Romet. Oleks võinud võibolla mõne värava rohkem ka lüüa, kuid mõned olukorrad mängiti liialt üle ja löögile ei jõutud.
Kolmandas mängus olime vastamisi Keila II võistkonnaga, kellega oli pigem võrdne mäng, kuid skoor 1-3 meie kahjuks. Meie auvärava lõi osavalt Marten karistuslöögist.
Alagrupi viimases mängus olime vastamisi vana tuttava Kiviõli FC Irbisega. Vastane näitas terve turniiri head mängu ja koostööd, kaotades vaid võrdses heitluses Rakverele minimaalse skooriga. Püsisime kaitses kenasti, kuid terava nurga alt tehtud kõrge löök, lendas meie kiipri kätest eestpostist sisse kahjuks. Kaotasime selle mängu 0-1.
7.-8. koha mängus kaotasime Rakvere Tarva II-le võistkonnale tulemusega 2-4, Meie väravad lõid Evert ja Andreas.

Turniiri kokkuvõtteks võib öelda, et esimesed mängud otsustasid päris palju, kinksime liialt lihtsad väravad ja lõpus ei suutnud emotsioone mängu tuua. Piisas väiksest ebaõnnestumisest, ning siis algas justkui lumepalli veeremine. Positiivse koha pealt võib öelda, et löödi väravaid(Miikael 3, Marten 2, Aaron 2, Siim 1) olukordadest, mis mängiti välja. Erandina ühe kingituse kasutas ära Miikael, kui kaitsja vastu teda palli lõi ja see väravasse veeres. Kahevõitlused pigem kaotasime näljasematele. Vaid üks mäng kaotati selge üleolekuga, kuid isegi selles mängus oleks saanud skoor väiksem olla.
Nooremate poiste turniiri võib iseloomustada samas võtmes, et lõime küll väravaid(Evert – 2, Marten-2, Romet, Andreas), aga kaitses olime liialt passiivsed, mis karistatakse sellistel turniiridel koheselt ära. Üldjoontes vahva turniir, kus poisid said hea kogemuse juurde ning tuleviku tarbeks loodetavasti õpetas mänge lõpuni mängima, olenemata seisust.

Seotud uudised