Uudised Tüdrukud teenisid tulises lahingus Raplamaaga viigi 1-1

Tüdrukud teenisid tulises lahingus Raplamaaga viigi 1-1

C klassi meistrivõistluste neljandas voorus võtsime Kuusalus vastu Raplamaa JK võistkonna, kes seni mänginud 2 mängu, ühe võitnud ja teise kaotanud.

Mäng algas närviliselt ja tasavägiselt. Mõlemal poolel oli võimalusi, mis peamiselt tekkis vastasvõistkonna kaitsetegevuse vigadest, kuid vahel harva üllatati ka ilusate rünnakukombinatsioonidega. Mida kaugemale esimene poolaeg läks, seda enam saime kontrolli enda kätte. Aga taas olime väga hädas realiseerimisega. Tipuründaja ajastas oma vabanemisi valesti ja tänu sellele seekord nii tihti üks-üks olukorda vastaste väravavahiga ei saanud. Küll aga suutis Karoliine 24 mänguminuti järel vabaneda äärele, kuhu tuli jooksule mõeldud sööt – ja koguni kaks mängijat taipasid õigeaegselt karistualasse joosta. Täpne sööt Karoliinelt ja Klaara suunamine värava ees viis meid juhtima. See andis pisut indu veel juurde ja veel avapoolajal pakuti meile paar head väravavõimalust. Aga paraku healt positsioonilt põmmutasime mööda või vastu väravavahti, või siis hakkasime palli liiga kaua jalale sättima. Ka vastastel oli 3-4 korda väga hea võimalus viigistada – aga ka nende häda oli realiseerimises. Meie kaitsjate valet asendit ära kasutades mängiti avapoolajal end 4-5 korda silmitsi väravavahiga, aga Grete vastuliikumised tegid nurga väikseks ja väravat nemad ei saanud. Poolajale läksime seega 1-0 eduseisul.

Teine poolaeg oli tõusude ja mõõnade mäng. Esialgu suutsid vastased üsna varakult viigistada kui kaugelt veeres pehme pall veel kogenematu väravavahi kätte vahelt sisse. 1-1. Õnnetu värav, aga avapoolaja vastujooksud kompenseerivad päris tublisti seda viga. Kaotasime sellest olukorrast pea ning tükiks ajaks jäime initsiatiivist ilma. Ääred ja ründaja ei olnud meil väga liikuvad, nii kaotasime pidevalt palli kohe peale selle võitmist. Tundus, et vastaste uus värav ei ole enam kaugel. Peatselt ootasidki põnevad sündmused ees – kohtunik leidis, et väravaesises rüsinas tegime vea ja vastased said kasutada penalti. Meie õnneks tabas nende löök latti ja mänguseis ei muutunud!

Nüüd haarasime mänguohjad meie ja mitmel korral jõudsime päris lähedale väravale. Paar head õnnestumist on meeles, näiteks Kristiini ilus pöördega möödumine vastasest äärel, või Cristina ja Aidi kokkumäng värskelt õpitud kolmanda mehe jooksu kasutamisel. Pisut veelvaja lihvida, aga juba saime vastaste liine sellega petetud üles. Tulid ka head võimalused, kuid vana viga realiseerimine nullis need. Eriti õpetlik oli olukord, kus peale väravavahi tabamist palliga jäi pall väravajoonele seisma – vähemalt Kuusalu treeneri ja ka kohtuniku hinnangul – aga meie mängijad eeldasid, et värav on juba kirjas ja ei läinudki palli väravasse lükkama. Kõik olukorrad tuleb mängida lõpuni, ehk kohtuniku vileni!!!

Kokkuvõttes enam väravaid ei löödudki – me olime ka kaitse pisut enam pidama saanud, kuid vahel suutsid vastased meid endiselt sundida eksima. Viik tundus õiglane tulemus mängukäigu põhjal, ja arvestades kõike juhtunut, siis ehk peaks sellega ka rahul olema. Aga oleksime algfaasis mõned olukorrad paremini ära kasutanud, võinuks heal juhul poolajaks mäng tapetud olnud.

Tabelis oleme hetkel teisel kohal, aga seda eelkõige seetõttu, et osad klubid pole veel viitsinud omi mänge tabelisse sisse kanda:

Tabeliseis

Tabeliseis

Mängisime koosseisus: Grete Tammaa, Cristina Kivisik, Aidi Gerde Tuisk, Luisa Valgiste, Karoliine Karu, Kristiin Kirspuu, Aleksandra Nyyssönen, Kristina-Margot Trepp, Klaara Saar, Sandra Kubi, Helena Samelselg.

Seotud uudised