Uudised C klassi tüdrukud võitsid teise koha siseturniiril Rakveres

C klassi tüdrukud võitsid teise koha siseturniiril Rakveres

Virumaa Spordi poolt korraldatud turniirile registreerus 7 võistkonda – lisaks meile oli osalemas Põltsamaa Sk Motiiv, FC Flora, Virumaa Sport, Lasnamäe Ajax ja 2 võistkonda Rakvere Tarvase tüdrukutega. Turniir viidi läbi selliselt, et kõik mängisid omavahel läbi.

Avamängus kohtusime Tarvase I võistkonnaga. Vastased olid nooremad ja veel vähesema kogemusega kui meie – seetõttu tuli kindel võit vaprate Rakvere tüdrukute vastu tulemusega 6-0. Karoliine  sai kirja 3 tabamust, Cristina 2 ja Kristina-Margot ühe.

Teine mäng osutus meil turniiri raskeimaks. Vastaseks Põltsamaa tüdrukud. Selles mängus kahjuks tundus, et ootame võidu süllekukkumist. Mängu algul küll kontrollisime, ja saime häid võimalusi, aga kuna vastastele ise survet ülevalt peale ei saanud, siis tasapisi tulid ka vastased mängu sisse. Kaitsemängijad said selles mängus oma tööga küll hästi hakkama, seetõttu kujunes mäng võimalustevaeseks mõlemalt poolelt. Meil oli 4 reaalset võimalust ja vastastel 2 – aga sellest piisas, et võrdsete mängus sai Põltsamaa 1-0 võidu löögist, mis polnud küll tugev, aga kaitsjate vahelt tulles, oli väravavahi jaoks mittenähtav.

Kolmandas mängus oli meil vastas suvine liigavastane FC Flora. Sellele mängule läksime hea häälestusega ja vastane vist päriselt ei kohanenudki meie kõrge pressiga. Lõime ilusti oma väravad ära, autoriteks Cristina ja Karoliine, aga tegelikult mängu ülesehituses krobelisi kohti veel oli palju. Mõte ei ole tihti mängus sees, ja liikuma hakatakse alles siis, kui pall liigub mängija tsooni. Kokkuvõttes siiski meie parim mäng turniiril ja 2-0 võit.

Neljas mänguvastane oli korraldajate naiskond Virumaa Sport. See mäng kulges pikalt pingeliselt, meie rünnakuid peatas edukalt vastaste number 12, kes tõenäoliselt oli turniiri parim kaitsemängija. Lõpuks saime ka selle probleemi lahendatud, kui hakkasime söötma ja ka kaugemalt julgemalt peale lööma, selmet ise üksi palliga väravasse joosta. Mängu avavärava lõi Kristiin, kellele ilusa söödu äärelt andis Cristina. Peagi sai ka Karoliine värava kirja ja mängu lõppseisuks jäi 2-0.

Turniiri eelviimane mäng oli Tarva II võistkonna vastu. Selle mängu eesmärk oli eelkõige liigutada palli ja ise mitte palliga liikuda – paraku ei saanud selle eesmärgiga hakkama. Loogilist rünnakut oli endiselt vähe ja ikka prooviti liiga tihti üksinda pool vastaste võistkonda ette võtta. Jah, see ka õnnestus, aga niimoodi tugevamate vastaste vastu rünnata ei saa. Mängu lõpuosas sai natuke ka vangerdatud asetustega ning ründes sai mängu proovida ka Luisa ja Aleksandra. Neist Aleksandra lõi ka oma esimesel rünnakul ründajana kohe ka värava. Pole paha! Kokku võitsime mängu tulemusega 6-0, teised väravad lõid Karoliine (3), Cristina ja Kristiin.

Turniiri viimaseks mänguks oli meil teine koht kindlustatud, aga õhkõrnad võimalused olid veel ka turniirivõiduks – tuli endal võita Lasnamäe Ajaxit ja loota Põltsamaa komistamist oma viimases mängus. Paraku tegime endale olukorra raskeks, aga tulime sellest ilusti välja. Jäime mängu algfaasis 0-1 kaotusseisu kui peale väravavahile tagasimängimist ei suutnud kaitsemängijad end korralikult vabastada ning tekitatud segaduse korduvate järjestikuste väravavahile tagasisöötudega kasutas lõpuks vastane ära. Aga siin ei vajunud me ära, vaid kohe järgmisel rünnakul teenitud nurgalöögist viigistas mängu Luisa. Ometigi suutsime veelkord ise tekitada vastastele kerge võimaluse, mille nad ilusti realiseerisid. Aga ka seekord me ei murdunud ning Karoliine viigiväravast ning Cristina võiduväravast võitsime kohtumise 3-2, kuigi pidanuksime kindlasti kergemini hakkama saama.

Turniirijärgne pilt II koha karikaga

Turniirijärgne pilt II koha karikaga

Kuna Põltsamaa oma mängus ei koperdanud ja võttis kindla võidu, siis kuulus esikoht nendele, meie päralt jäi teine koht. Esimene auhinnalise kohaga turniir sellel grupil, seega võib rahule jääda. Tulemusest olulisem veel on saadud võistluskogemus.

Turniiril osalesid: Cristina, Aidi, Karoliine, Kristina-Margot, Aleksandra, Kristiin ja Luisa.

Turniiritabel kujunes järgmiseks:

  1. Põltsamaa SK Motiiv 16
  2. JK Kuusalu Kalev 15
  3. FC Flora 10
  4. Virumaa Sport 8
  5. Rakvere Tarvas I 7
  6. Lasnamäe Ajax 4
  7. Rakvere Tarvas II 0

Turniiri võttis kokku võistkonna kapten Cristina sõnadega:

Võrreldes eelmiste turniiridega oli see turniir meil ilmselgelt kõige parem. On näha, et oleme tänu võistlustele rohkem edasi arenenud. Muidugi on meil veel väga palju vigu, mida parandada ja muuta. Kaitsetööga võis küllaltki rahule jääda, vahel lasid kaitsemängijad liiga lihtsalt vastase mööda. Probleemiks on see, et seistakse liiga sirgetel jalgadel või minnakse koheselt palli hankima. Luisa oli viimases mängus tubli ja julges riskida ning pärast oma ebaõnnestunud katset suutis ta sellest üle olla ning mängis vapralt lõpuni.

Peaksime rohkem oma mängu ülesehitamist ja taktikat parandama. Julgemad olema ja söötu küsima. Tihti on meil väga head võimalused, kuid kahjuks tänu sellele, et endast märku ei anta ja söötu ei küsita, jäävad need kasutamata. Edaspidi tahaks näha mängus rohkem aktiivsust ja julgust. Oleme palliga veel päris ebakindlad ning ei oska seda hästi käsitleda. Kokkuvõttes jäime rahule ja olime õnnelikud. Meile endalegi tuli see üllatusena, et turniiri teised olime. Tubli oli see, et kõik meie väljakumängijad said endale värava kirja ja meie hea väravavaht Aidi sai parima väravavahi auhinna.

Seotud uudised