Uudised E klassi tüdrukud olid edukad Pärnus

E klassi tüdrukud olid edukad Pärnus

Laupäeval sõitsid meie noorim tüdrukute võistkond meistrivõistluste turniirile Pärnusse. Koha peal ootas meid soe suvine ilm. Tegime korraliku soojenduse ja olime valmis paremini pingutama kui nädal tagasi.

Avamängus kohtusime taas Tallinna Levadiaga, kellelt varasematelt turniiridelt kaasas nii ülekaalukas võit kui veelgi ülekaalukam kaotus. Sel korral võtsime vastast tõsiselt ja mäng arenes väga võrdselt. Mõlemal poolel oli võimalusi, aga närvilisus mängus ja väravavahtide kena töö hoidis seisu viigilisena. Lõpuks õnnestus meil juhtima mina, kui Annabel pääses läbi ja karistusala joonelt palli tugeva löögiga väravasse lõi. Kauglöökide treenimisest nädala sees on abi olnud, enam ei tahtnud tüdrukud tingimata palliga väravasse joosta. Võrdne mäng jätkus, mõlemapoolsete võimalustega, kuni vastased tegid keskjoone juures vea. Palli taha asus Elissa, kes kõmmutas palli otse ristnurka ja ka ise pisut oma teost ehmatanud oli. Supervärav lõi vastased natuke jalust ja saime mängu kontrolli enda kätte.

Kontrolli ei jagunud siiski väga pikalt, enda eksimusest kinkisime lihtsa väravavahile tagasisöödu asemel tehtud kannasööduga vastastele supervõimaluse tühjast kohast ning vastased ei eksinud selle kasutamisega. Sellega sattusime meie paanikasse ja vastased kontrollisid palli mängu lõpuni. Siiski suutsime vastu pidada ja võtta võidu tugeva rivaali üle: 2-1.

Teises mängus kohtusime Viims MRJK-ga. Saime algul initsiatiivi, lõime palju peale, aga vastaste väravavaht oli sellelgi turniiril tasemel ja ennast nõrkade üritustega ületada ei lasknud. Viimsi ise oli eriti ohtlik vasturünnakudel ja kauglöökidel. Natuke paha oli see, et olime sunnitud väravast liiga tihti pika palliga alustama, kuna platsimängijad ei suutnud end vabastada vastastest. Me küll võitsime palju õhuvõitlusi ja saime neist häid olukordi, aga mäng ülesehitamist niimoodi korralikult ei õpi. Esimese poolaja keskpaiku viis meid mängu juhtima rahuliku ja täpse löögi teinud Viktoria. Peagi avas oma selle turniiri väravaarve ka Chea.  Paraku siis läksime lohakaks, mõlemad mängu väravalööjad raiskasid võimalused, kus ei olnud enam vaja isegi väravavahist parem olla, vaid jalg vastu panna ja pall olnuks väravas. Rahuloluga mängijate hinges kergelt tulnud edu üle läksime poolajale ning sealt tagasitulles ootas meid šokk. Mängijate üllatuseks ei kavatsenudki Viimsi alla anda ja alustas kohe tagaajamist. Nurgalöögi järel jätsime mängija vabaks, kes tulistas esimese tagasi. Väravavahi veast tuli viik ja peagi olime 2-3 taga, kusjuures teisest poolajast polnud veel eriti palju mängitud. Kaotusseisus võeti jalad taas kõhu alt välja ja hakati viigiväravat jahtima. Paraku Viimsi kaitsemäng on meie jaoks paras pähkel, seda enam, et me proovime liiga individuaalselt neist läbi murda, selmet otsida vaba kaaslast sööduga. Kasutame küll aina enam petteid, aga kõigist mängijatest ikka mööda ei jookse. Mõned minutid enne mängu lõppu suutis Anette meid siiski päästa ning viigistas seisu. Siis saime enesekindluse tagasi ja saime Viimsile korraliku surve peale, oli ka paar väga head võimalust, aga Viimsi pidas vastu. Kokkuvõttes tundus võitluslik viik aus tulemus: 3-3.

Viimases kohtumises mängisime võõrustajatega Pärnust. Pärnu tundus väsinum eelmistest mängudest ja meil oli nendega seekord pisut kergem kui eelmistel kordadel. Muidugi, abi oli ka sellest, et selles mängus oli meil ka sihik täpsem kui varasemates mängudes. Söödumäng oli endiselt konarlik, aga saime väravavõimalusi tekitatud. Skoorimise avas Emma, kes väravaesises suminas lükkas rahulikult palli võrku, edasi võttis üle Chea, kes lõi selles mängus kokku 3 väravat. Chea väravate vahepeal lõi ilusa värava Heliisa, kes väravavahi asukohta arvestades “söötis” palli täpselt tahanurka – targalt ja ilusalt löödud. Mängu lõppseis ei ole tegelikult küll vastav jõudude vahekorrale, Pärnu tüdrukud väärisid enam kui seis näitas: 5-0.

Head meelt tekitas see, et mängijad suutsid turniiril rakendada viimases trennis õpitut – parandatud vigu ning juurdeõpitud nippe. Mängisime ründavat ja resultatiivset jalgpalli. Head meelt valmistas ka see, et koguni 7 mängijat kaasatulnud 12st jõudsid nende kolme mänguga väravani. Liigaturniiridest on jäänud mängida veel viimane, kodune turniir 21. septembril.

Turniiril mängisid: Viktoria, Annabel, Liisbel, Anette, Elissa, Chea, Heliisa, Mia Maria, Kärt, Annaliisa, Liselotte ja Emma

Seotud uudised