Uudised Flora Cup 2013

Flora Cup 2013

flora-cup-7-12Kuusalu Kalevi 2004. aastal sündinud poisid võtsid  osa turniirist, mis toimus Eesti Jalgpalli Liidu uues Lilleküla sisehallis.
Saime jõudu proovida esmakordselt samasse vanuseklassi kuuluvate poistega. Igal võistkonnal oli lubatud kaasata ka kaks 2003. aastal sündinud poissi, kuid Kuusalu seda võimalust ei kasutanud ning lisas võistkonda hoopis 4 nooremat mängumeest, kes on 2005. aastal sündinud.

Kuusalu Kalev loositi alagruppi koos Tabasalu JK, Tallinna FC Infoneti ja Sparta Jalgpalliklubi II võistkonnaga.
Esimeses alagrupis oli : FC Flora, Sparta Jalgpalliklubi I, Tartu FC Helios ja Tallinna KSK FC Štrommi.

Esimene kohtumine peeti maha vana tuttavaga – Tabasalu JK-ga. Tabasalu vanemad poisid olid meile liigahooajast juba tuttavad, ning suuri ootusi enne mängu ei olnud.
Üllataval kombel suutsime palli ise hoida , kuid kiirustasime mõne olukorraga liiati . Tabasalu lõi suhteliselt kiire värava, kui palliga mehele survet ei tehtud ja ta kaugelt löögile pääses, löök maandus lati all ja väravavaht meid päästa ei saanud. Esimesed Kuusalu loodud võimalused olid Atsil, kelle läbimurded olid muljetavaldavad, aga löögid paraku ebaõnnestusid. Avamäng kaotati seisuga 0-3.

Esimene pinge üle läinud ja enesekindlus taastatud, mindi vastu Infoneti noortega. Poistel oli isu suurem ja tegutseti võitluslikult. Loodi võimalusi ega lastud vastastel mängu ohjata. Kuusalu asus kohtumist juhtima, kui Ats tugeva löögi väravavahist mööda lõi. Vastased proovisid rünnakuid üles võtta, aga neil suudeti juba eos hoog maha võtta. Lõpuni pingutamine andis preemiaks ka 1-0 võidu, mis tõi tabelisse kolm punkti.

Positiivne emotsioon oli kõigil põhjas ega mõeldud enam turniirist ega mängupildist. Võidujoovastuse põhjustas aga valvsuse kadumise, mis andis tunda viimases alagrupi mängus. Mängu võit oleks taganud koha poolfinaalis, sest mindi vastamisi Sparta Jalgpalliklubi II võistkonnaga, kes  oma esimse kohtumise viiki mängis. Mäng algas Kuusalu dikteerimisel – Markus ja Ats mängisid silmapaistvalt hästi ja näitasid tehniliselt ilusaid sooritusi. Paraku pall ei tahtnud  vastaste poole peale jõuda, vaid lõpetas enamusajast küljeaudis. Kahjuks poisid kiilusid veidi kinni sealt lahti mängimisega ja raiskasime tohutult aega mõistliku lahenduse leidmisega. Hea võimalus oli Atsil, kes kaitsjate söödu vahelt lõikas ja väravavahiga silmitsi sattus. Väravavaht oli vastu liikunud ning Atsi tugev löök leidis kindamehe näolapikese. Löök tegi parasjagu valu ja mäng peatati, kuni vastased uue kiipri pingilt saatsid. Järgmine rünnak hiljem, said vastased äärelt liiga lihtsalt joosta koos palliga. Tuli hea sööt värava ette, mille Jarek vahelt lõikas, kuid ebaõnnestus passi edasi andmisega ning õnnetu pall leidis  Sparta ründaja, kes esimese puutega värava nurka lõi ja omad juhtima viis.  Proovisime veel nii üht kui teistpidi ja saime võimaluse veel viigistamiseks, kui Andrease kaugelt sooritatud pommlöök värava latti raksatas ja sealt vastu väravavahti, kes palli lõpuks neutraliseeris. Tuleb tõdeda, et vastastel oli ainus väravavõimalus, mis me neile ise tekitasime ja selle realiseerimine oli suurepärane. Võidu saamine eelmisest kohtumisest mõjus halvavalt keskendumisele ja lõpuks ei suudetudki mänguemotsiooni luua.

Jäime alagrupis kolmandaks edestades Infoneti võistkonda ning läksime mängima mänge 5.-8. koha peale.
Kohtusime Tallinna KSK FC Štrommiga, kes jäi enda alagrupis viimaseks. Tekitasime küll olukordi, kuid ei suutnud neid realiseerida ning vastased said oma võimalused kasutatud. Tulemuseks 0-3 kaotus, mida iseloomustab tujutu mäng.

Viimane kohtumine leidis aset 7. ja 8. koha peale.
Läksime vastamisi korraldaja tiimi FC Flora-ga. Võitlesime hambad ristis ja pingutati kõvasti. Tulemuseks 0-0 viik ning penaltid.
Treener määras kolm lööjat, kelleks osutusid Andreas, Ats ja Jarek. Väravas seisis Arman.
1)Vastsed löögiga ei eksinud.
2)Esimene löök leidis oma tee väravasse Andreaselt, kuid kohtunik määras uue löögi, kuna vilet ei kõlanud. Õnneks Andrease närvid olid korras ja lajatas ka teise löögi sisse.
3)Vastased ei eksinud, kuid Arman sai juba näpud vahele.
4)Ats lõi samuti oma löögi kindlalt sisse.
5)Florakad skoorisid samuti.
6)Viimane lööja Jarek tabas aga väravaposti ja sellega oli saatus otsustatud – 3-2 võit võõrustajavõistkonnale.

Osalejad jäid turniiriga rahule ja mänguaega jagus kõigile. Treenerid jäid rahule ka nooremate poiste tublide esitustega. Võib öelda, et näidati hambaid suurklubidele ja preemiaks võib pidada magusat võitu Infoneti noorte üle.
Turniiril osales : Ats, Ardo, Andreas, Jarek, Markus, Mikk, Rikhard, Joonas ja Arman.

Seotud uudised